Vineri, 5 mai, polițiștii din Târgu-Neamț au desfășurat activități informativ-preventive, având în prim-plan fenomenul de bullying, împreună cu elevii claselor I-IV,  de la Școala Gimnazială Drăgănești.

FOTO Acțiune anti-bullying a polițiștilor la Drăgănești, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Activitățile au adus în discuție teme precum comportamentul de tip bullying, precum și privitor la respectarea regulilor de circulatie pe drumurile publice. Prin prezentarea de materiale video și discuții interactive, precum și prin prezentarea de exemplele concrete, polițiștii i-au învățat pe cei mici despre importanța abordării unui comportament corect ca pietoni sau în relațiile cu colegii de clasă. Astfel, privind prevenirea violenței în unitățile de învățământ, elevilor le-au fost prezentate recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare, aceștia înțelegând că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți”, a precizat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

FOTO Acțiune anti-bullying a polițiștilor la Drăgănești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstfel de acțiuni preventive-informative vor mai avea loc și în alte unități de învățământ nemțene.

FOTO Acțiune anti-bullying a polițiștilor la Drăgănești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAngela Croitoru

Articolul precedentPrim-ministrul României, Nicolae Ciucă, alături de ministrul educației, doamna Ligia Deca, premiază performanța şcolară la Neamț
Articolul următorSancțiuni pentru stăpânii unor rase periculoase de câini
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.