reclama autocenter

papagalii fara bilet

Pe ăsta den mijoc` l-o apucat doru` de carte și s-o apucat acuma bătrân la pene să învețe tabla înmulțirii, de parcă ar cavea ce înmulți în afară de propria specie. Dar na, fiecare cu ce-l doare mai cu seamă, că ne-am dus să o certetăm pe o doamnă derectoare care face și desface drumurile de la noi și am primit un răspuns ritos: Doamna este la curs. Curs de management, da? Acuma, trecem peste faptul că tocmai este în mare șucăr cu ANI pă motive de incom … (e mult de scris, da` știți despre ce-i vorba) și ne întrebăm de ce, Doamne iartă-ne, n-o făcut școală când trebe adică înainte de a să apuca de grijit drumurile de la noi, că toate-s cu gropi și dâmburi de crapă măsele și la mașini și la domnii din ele. Da` să vedeți ce gropi o să fie după cursu`ăsta.

Mai marii de la noi s-o gândit că ar fi de bon ton pentru alegători să face un meci dă miuță de fotbal cu foști fotbaliatori de la FC ca să vază dacă mai știu cu mingea. Da` măgăreața e pe capu` lui dom` Munteanu (să trăiț!) care are probleme mai mari ca Pițurcă în alegerea primului unspreze. Dacă stăm și ne gândim și noi, pe fiecare post ar trebui puși câte doi, că dacă pune câte unu` se supără celălant. Ferească Cel de sus să-i pună pe dom` Gigi (să trăiț`!) și pe dom` Culiță (să trăiț asemine!), amândoi în poartă, că ar intra mingile printre ei buluc și dacă se joacă fotbal ca-n politică, dom` Gigi se uită numa` la dreapta acuma iară dom` Culiță unde vrea el, da` mai mult spre stânga. Noroc că în echipă sunt și șăfii de la Poliții și nu credem că fostele glorii de la FC vor să să pună pe contre cu ei, că mai sunt carnete de conducere, amenzi de anulat, fiole și alte acareturi. Așa că pronosticu` nostru este 1×2, da` ne mai gândim la o zicală de la noi care să potrivește cu meciu`ăsta: Foicică, foi ș-un băț, nu ai treabă, atunci fă-ți!

Băgați de seamă cu cine vorghiți dacă aveți presiune la bozonari de firfirei lipsă, adică credit. Am primit o țirculară pă firu` bleu, cum că la o oarece bancă, o seamă de creștini derectori or luat banet pă ochi frumoși și acu` trebe să–i mai și dea înapoi. Da` bănetu` e dus de mult pren fel de fel de zaiafeturi scumpe și acareturi la fel și suspomeniții derectori ajută pe orice doritor de firfirei de-i crapă buza, cu condiția ca să cotizeze suficent la ei, că are credituri dă plătit. Acuma, nu ne mirăm că am auzit și altele mai groase, dar ne întrebăm de ce nu să face o anchetă ceva? Cumătru` zice, că ori e obrazele supțiri, ori cleienții prea grei și d-aia nu să bagă nime`. Trăim și vedem.

Articolul precedentLuni, se deschide tabăra de creaţie artistică de la Bicaz
Articolul următor”Cadou” pentru fostele glorii