0:00

Încercăm să vă răspundem și astăzi la întrebarea “Unde mergem în week-end?” oferindu-vă câteva repere.

Iubitorii sportului cu balonul rotund au ocazia astăzi, 18 martie, să vadă un meci de liga a III-a. Echipa din Ștefan cel Mare se confruntă astăzi, de la ora 15, pe stadionul Ceahlăul cu Bucovina, Rădăuți.

Fotbal, poezie, teatru și petrecere balcanică în Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTeatrul Tineretului vă propune o altfel de întâlnire cu poezia tinerilor, de la ora 15,00, la cea de-a patra ediție a “TT Spoken Word Poetry & Debate”, un eveniment de tipul dialog între noile generații de poeți/poete și publicul tânăr. Invitata acestei ediții este poeta Olivia Călin, iar actrițele TT Ecaterina Hâțu și Nora Covali vor fi cele care vor oferi atmosfera poetică.

“Olivia Călin (n. 2001, Piatra Neamț) este în prezent studentă la Facultatea de Studii Europene, în anul al doilea. A publicat poezie în O Mie de Semne, fiind parte a antologiei „Generația O Mie De Semne” aparută la Casa de Pariuri Literare și îngrijită de poetul și criticul Gelu Diaconu. A mai publicat în Literomania, Kametsa (Peru), Noche Laberinto (Columbia), Euphorion, Parnas XXI. A fost invitată la Alba Iulia Stand-Up Poetry, ediția din 2022. Intrarea este liberă, pe bază de invitație”, precizează organizatorii.

Tot la TT-ului, o altă provocare, diseară, de la ora 19,00, avându-l în prim plan pe actorul Daniel Beșleagă în “Pattern” (vezi video) prima sa colaborare cu regizorul Daniel Chirilă. Este cel de-al doilea spectacol din programul “Blind date”, după „O cameră doar a ta“ (regia Mariana Cămărășan). “Acest program privilegiază relația regizor-actor, aducând față în față doi artiști care nu au mai lucrat împreună. Timp de o lună și jumătate, regizorul-dramaturg Daniel Chirilă și actorul Daniel Beșleagă au explorat împreună un teritoriu necunoscut, punând pe hartă teme comune, experiențe personale sau împrumutate. Au descoperit împreună o poveste și un personaj, în care regăsim, fiecare dintre noi, ceva din viața familiilor noastre”, se precizează pe site-ul Teatrului Tineretului.

Iar tinerii dornici de distracție sunt așteptați diseară, de la ora 19,00 la Balcanic Party în PUB-ul “La Centrală” din Dărmănești.

Fotbal, poezie, teatru și petrecere balcanică în Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Angela Croitoru

Articolul precedentPeste 700 locuri de muncă în Neamț, cele mai multe în municipiul reședință
Articolul următorS-a rănit singură căzând de pe bicicletă!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.