Fostul șef al Poliției Piatra Neamț, comisarul șef Cezar Filip, a ratat admiterea în avocatură. El a candidat pentru Baroul Neamţ, ca avocat stagiar, şi a fost respins cu 72 de puncte. Cel mai puţin a luat la drept civil – doar 8 puncte, care l-au şi tras sub limita minimă. Pe aceeaşi pagină cu rezultatul său este o doamnă care a fost admisă, cu 70 de puncte, pentru Baroul Bucureşti. Ea a obţinut mai puţine puncte la două materii de examen decât Cezar Filip, dar  a avut mai mult de 10 la fiecare în parte şi asta i-a adus succesul.

Revenind la Cezar Filip el a fost notat cu 18 puncte din 20 posibile la organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, 13 la drept procesual civil, 16 la drept penal şi 17 la drept procesual penal. Dacă ar fi obţinut două puncte în plus la drept civil ar fi fost admis fără probleme.

Comisarul şef Cezar Filip s-a retras din poliţie în luna iulie a acestui an din motive medicale. Cotat drept un bun specialist atât în investigaţii criminale, cât şi în investigarea fraudelor, el a deţinut funcţia de şef al Poliţiei Piatra-Neamţ până în martie 2014. Atunci a demisionat în urma unui scandal naţional iscat pe tema lovirii cu brutalitate a unui copil – după cum a titrat presa. Copilul era Ana Maria Tănase, o infractoare cercetată într-o sumedenie de dosare penale. După ce a renunţat la funcţie, Cezar Filip a fost pus la dispoziție, întrucât era cercetat pentru purtare abuzivă. Dosarul, instrumentat de procurorii DIICOT, n-a fost soluţionat nici acum. (C.M.)

Articolul precedentBătrână cu infarct, dusă cu elicopterul SMURD la Iași
Articolul următorLIGA A V-A: Arsenal Văleni, Voinţa Dochia şi Siretul Doljeşti – victorii în deplasare!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.