0:00

Fostul șef al Ambulanței Neamț rămâne după gratii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTribunalul Bacău a mai prelungit cu o lună arestul preventiv în cazul dr. Dan Dorin Morenciu, fostul manager al Serviciului de Ambulanță Neamț cercetat pentru luare de mită. În același dosar deschis de DNA, fostele lui subalterne, Elena Preda și Luminița Maria Rozoschi au scăpat de arestul la domiciliu și trec pentru 60 de zile sub supravegherea poliției. Totuși, asistentele medicale, foste șefe la Târgu Neamț și Piatra-Neamț, nu se pot reîntoarce în activitate.

În minuta ședinței de judecată de ieri se precizează: „Dispune prelungirea arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.07.2022 şi până la data de 17.08.2022 inclusiv a inculpatului MORENCIU DAN DORIN.

În temeiul art. 242 alin. 2, art. 211 alin. 1 şi art. 202 Cod de procedură penală dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată prin încheierea nr. 62 din 20.06.2022, pronunțată de Curtea de Apel Bacău în dosarul cu nr. 1661/110/2022, cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri, față de inculpații: PREDA ELENA și ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA .

În temeiul art. 215, alin. 1 Cod de procedură penală, impune inculpatelor Preda Elena şi Rozoschi Maria Luminiţa, ca pe durata cât se află sub control judiciar să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăți, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată, judecătorul de drepturi şi libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemaţi.

În temeiul art. 215, alin. 2, lit. a şi d Cod de procedură penală, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatelor: – să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; – să nu se apropie de Morenciu Dan Dorin, Andronache Gladior, Dogariu Cristina, Epanu Magdalena, Ciobanu Iuliana, Iftime Ioan Răzvan, Lupu Aurel, Balan Alin-Bogdan, Butnariu Ilie şi Mihăilă Petru, Rascarache Ioana Cătălina, Iacob Ana Maria, Afloarei Petronela Larisa, Alexa Daniela, Ciubotaru Alexandra Andreea, Matei Neculai Victor, Macovei Luminiţa, Doarbeş Ionuţ, Trăscăuanu-Stoian Ioan şi Pîntea Luiza Mariana şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

În temeiul art. 215 alin. 3 Cod de procedură penală, atrage atenția inculpatelor că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În temeiul art. 125 din Legea nr. 254/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, desemnează ca autoritate de supraveghere a măsurii controlului judiciar și a obligațiilor impuse inculpaților I.P.J. Neamţ – Biroul de Investigații Criminale – Serviciul Supravegheri Judiciare”, se precizează în minuta ședinței de ieri.

Decizia de ieri a instanței încă nu a fost atacată, dar termenul de 48 de ore nu a expirat.  Despre subiect puteți reciti detalii aici ). Persoanele nominalizate în lista celor interziși la comunicare sunt cercetați în același dosar al DNA, liderul sindical Gladior Andronache pentru complicitate la luare de mită și restul pentru dare de mită (detalii aici ).

C.I.

Articolul precedentȘcoala de vară „Micii detectivi de nesteMATE“, la biblioteca județeană Neamț
Articolul următorEugen Țapu-Nazare, PNL Neamț: ”Start-up Nation, sprijin pentru  microîntreprinderi și IMM-uri”