Nicu Chirilă, fostul primar de Ruginoasa, a pierdut, astăzi, 7 noiembrie, procesul prin care a cerut anularea ordinului de prefect care l-a lăsat fără funcție. Decizia Tribunalului Neamț poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău și abia după aceea va deveni definitivă.

Nicu Chirilă și-a pierdut funcția, prin ordin al prefectului, după ce-a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău la un an de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru ”participație improprie la infracţiunea de tăiere fără drept de arbori”. Fostul edil a dispus tăierea a 1.700 de salcâmi, fără aprobarea Consiliului local, iar lemnul rezultat l-a folosit împărțit între primărie, școală și sătenii care avea nevoie pentru încălzire.

Partea sentinței care-l avantajează pe fostul primar este suspendarea pedepsei accesorii. Teoretic, vreme de 3 ani, ar fi trebuit să-i fie interzise câteva drepturi civile, inclusiv cel de a fi ales în ”autoritățile publice sau în funcții elective publice și dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat”. Însă atât Judecătoria Roman, cât și Curtea de Apel Bacău au suspendat și aceste interdicții, așa încât, în iunie 2020, Nicu Chirilă poate candida liniștit pentru un nou mandat. (C.M.)

Articolul precedentElevii au program normal vineri și luni
Articolul următorPolițist reținut pentru luare de mită, șantaj și acces ilegal la sistem informatic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.