reclama autocenter

esarfa primar

Acest material se vrea a fi o premieră în presa nemțeană, din dorința de a readuce în vizorul cititorilor câteva informații despre foștii primari din județul Neamț. Din păcate, nu i-am nominalizat pe toți, apoi, câțiva dintre ei au plecat, Dumnezeu să-i ierte, la Ceruri, cu realizările sau păcatele lor. Însă, dintre toți cei care s-au perindat după 1990 la conducerea administrațiilor locale, am ales un eșantion important. Așadar…

* Ion FRĂSINARU (Dămuc) – Din nefericire, cât a fost primar, a avut parte de cel mai mare balamuc din Munții Neamțului, fiind acuzat de multe, dar, în final, justiția l-a scos basma curată. În prezent, este la al doilea mandat de… viceprimar, fiind un ajutor de nădejde al primarului Anton Covasan.

* Ion BLEJUȘCĂ (Dobreni) merită nota maximă, pentru că s-a retras din tot ceea ce înseamnă politică în comuna Dobreni. Inginer agronom, domnul în cauză se ocupă numai și numai de profesie. Și bine face. Totuși, în sufletul său a rămas o undă de regret, privind la obiectivele care se realizează în comună și care poartă și marca… semnăturii sale.

* Petru MÂNDRU (Dochia) – De profesie dascăl de matematică, fostul primar își vede de pensie și de cele activități din gospodăria proprie, însă nu omite să critice activitatea actualei administrații publice locale. Chiar dacă aproape întotdeauna primește răspunsul că ”vremurile sunt cu totul altele”…

* Constantin FOLTEA (Dulcești) – După două mandate de primar, conu’ Costică s-a apucat serios de agricultură, însă, în urma sa a rămas o… ”enigmă” neelucidată oficial:

Câte firme au turnat beton la temelia noii primării locale?

Răspuns: trei, pentru că a fost nevoie de un refugiu în caz de boambă atomică și unul, probabil, contra… ”rabicului căpresc”.

* Dorinel APALAGHIȚEI (Farcașa) – Neatenția din campania lui 2008 l-a adus, abia în această legislatură, în poziția de secund la comanda primăriei locale. Totuși, rămâne un foarte bun cunoscător al administrației publice locale, de care comunitatea are nevoie.

* Filip AZOIȚEI (Grințieș) – Cu toate că și astăzi tânjește după funcția de primar, domnul învățător a fost întrecut de două ori de doctorașul veterinar și, deocamdată, nu prea mai are șanse de revenire.

* Gheorghe POPA (Pipirig), alias mister Ghiula, are o mare ”dragoste”, primarul Marcel Prună, pe care-l acuză de multe făcute și nefăcute. Cert este că fostul edil și-a descoperit o nouă vocație, scormonitul la plățile actualului executiv pentru lucrările (ne)făcute la drumurile din comună. Deh, fiecare cu durerile lui!

* Decebal ALBU (Podoleni) – Inginer agronom de meserie, după un stagiu lung în CAP-ul local, a ajuns, o vreme, în conducerea OJCA Neamț, apoi a fost primar, pe urmă tot la OJCA, instituție de la care s-a pensionat. În zilele noastre, nu mai este interesat nici de politică și nici de primărie. Și nici de OJCA. Bine face!

(C. NEGRU)

Articolul precedent”Arta în viaţă – viaţa în artă”
Articolul următorCupa Prichindelul la minifotbal