esarfa primar

* Emil PRISECARU (Bahna) – În cazul fostului, după unele opinii, acesta n-a prea vrut să fie încă o dată primar, pierzând cu finețe și în plină… glorie! Acum, dă o mână de ajutor fiului la asociația agricolă din bătătură.

* Viorel URSACHE (Bălțătești) – Gurile rele spun că n-a terminat cu unele încâlceli de prin primărie nici după 5 ani, însă, de pe urma lui a rămas un drum brici, dintre Bălțătești și Valea Seacă. Acum este salariat la vechiul loc de muncă, filiala Finanțelor Publice Târgu Neamț, însă nu omite să participe la întrecerea pentru cea mai înaltă funcție din comuna natală, la toate rundele electorale.

* Vasile ALECA (Borca), profesor de sport la fosta catedră de schi de la liceul din localitate, după o campanie foarte dură, s-a decis să se retragă la… pensie. Uneori, în calitate de consilier local, pișcă actuala conducere a primăriei, fiecare acțiune a domniei sale fiind mintenaș contracarată. Se vede treaba, tangajele de la un partid la altul l-au “propulsat” în funcția de… consilier local.

* Gheorghe OLTEANU (Borlești) – Domnul inginer își continuă activitatea în curtea proprie, fiind și consilier local. Din spusele acestuia, de foarte multă vreme n-a mai avut atâta liniște.

* Eugen VRĂJITORU (Brusturi) – A fost singurul primar cu domiciliul, neoficial, în municipiul Fălticeni. Oricum, nici acesta nu trebuie plâns, pentru că, după anumite vești, ar fi pornit unele afaceri în urbea de lângă… Nada Florilor.

* Vasile GRIGORAȘ (Cândești) – Bădia Vasile a știut să tragă spuza pe turta sa, iar cum deține funcția de viceprimar. Vorba ceea: “Ce mi-e una, ce mi-e alta, numai primărie să fie!”.

* Constantin ȘCHIOPU (Ceahlău) este unul dintre cei mai înfocați membri PSD din decursul anilor. A avut de tras multe în campania electorală a recentelor locale, fiind acuzat că a lăsat primăria cu mari datorii, totul fiind condimentat de rateul cu o fundație ieșeană, “Pitagoras”, afacere din care comuna a pierdut câteva hectare cu pădure, legăturile și managementul fiind realizate tocmai de fostul președinte al  CJ Neamț, Dan Vasile Constantin. Acum, dom’ Costică face naveta pe axa Ceahlău – Budapesta – Viena – Berlin, nu că ar fi un mare fan al evenimentelor istorice de pe la mijlocul secolului trecut, ci pentru o laborioasă activitate, din care dacă nu curge, măcar picură. Din când în când. Totuși, fostul primar al comunei merită și laude, privind încăpăținarea cu care a luptat pentru menținerea Centrului Medico – Social Ceahlău.

* Vasile ANDRIȘOAIA (Crăcăoani) – Respectivul a fost și rămâne unul dintre cei mai controversați primari din județul Neamț. După ce a trecut în patrimoniul familiei sale sau a neamurilor mai toate obiectivele importante ale comunei și a “altoit” o gravidă în a opta lună, acum se ocupă de piscicultură, evident, în spațiul fostului centru de însămânțări din satul Magazia, obiectiv aflat acum câțiva ani în patrimoniul public. A participat la ultimele alegeri parlamentare, dar a omis să spună electoratului cum a împărțit ajutoarele celor de la Legea 416, la sfârșitul penultimului an de activitate în Primăria Crăcăoani. (C. NEGRU)

Articolul precedentEnache ar putea reveni la Roman
Articolul următorVernisajul elevilor Şcolii Populare de Arte

1 COMENTARIU

  1. Buna initiativa si ar trebui continuata si cu alti ..fosti primari.S-ar afla lucruri interesante!

Comments are closed.