Fostă jucătoare la Unic, în război cu Federaţia de Volei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlexandra Sobo, fostă jucătoare la Unic Piatra Neamţ (2011), se află, zilele acestea, în centrul unui scandal imens cu Federaţia Română de Volei (FRV).

FRV a acuzat-o pe Sobo (acum la CSM Târgoviște) că simulează accidentările, motiv de a nu se prezenta la națională, și a amendat-o cu 4.800 de euro.

Fratele voleibalistei, Sergiu Sobo, a luat poziţie pe Facebook.

„Sora mea, voleibalista Alexandra Sobo, a fost suspendată din Campionatul Naţional al României de o federaţie abuzivă, în urma unui circ de prost gust. Pentru cei care nu o cunosc, Alexandra a câştigat până acum 2 titluri de campioană a României, 2 de vicecampioană şi 4 cupe ale României, la care se adaugă o selecţie în echipa etapei în Champions League (un lucru tot mai rar întâlnit în sportul românesc de azi). (…) Pe lângă acestea, a luat parte la o mulţime de acţiuni ale lotului naţional de volei, culminate cu participarea la Campionatul European din 2015, unde de asemenea a fost titulară. Un lucru pot să spun cert despre ea: de fiecare dată a lăsat tot ce a avut mai bun pe terenul de volei. (…) Într-un mod reminiscent unei perioade pe care o credeam apusă, Alex a fost amendată de către FRV cu suma grosolană de 4.800 de euro… 4.800 €!!!… de 15 ori salariul mediu pe economie în România oameni buni. (…) Sancţiunile au survenit ca urmare a faptului că a îndrăznit să răspundă la convocarea lotului naţional accidentată. De două ori. Ştiu, câtă nesimţire din partea ei. De unde a avut atâta tupeu încât să lase un simplu sezon de volei, adăugat la cele 14 jucate până acum, să îi lezeze umărul şi genunchiul”, a postat Sergiu Sobo.

FRV nu a formulat o poziţie oficială în legătură cu aceste acuzaţii. (A. MOISE; M. CONSTANTINESCU; FOTO: World of Volley)

Articolul precedentȘoarec a furat din Spitalul Târgu Neamţ, polițiștii l-au dus la pușcărie!
Articolul următorIuganu și Toskovic aşteptate la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.