0:00

Sorin Neagu, 48 de ani, fost angajat la Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ, va fi judecat de Tribunalul Neamț pentru dare de mită.

Bărbatul este acuzat că i-ar fi oferit 500 de euro unui polițist pentru a-l scoate basma curată pe fratele său, prins băut la volan. Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iași. Plutonierul a fost inițial reținut, iar apoi a fost plasat sub control judiciar. „Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, la data de 21 octombrie, în jurul orei 15, în incinta unui post de poliţie, inculpatul militar i-a remis unui agent suma de 500 de euro, cu scopul declarat de a-l determina pe acesta din urmă, în calitatea sa de organ de cercetare penală, să administreze sau să evalueze părtinitor probatoriul administrat într-un dosar penal având ca obiect infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului ce ar fi fost comisă de fratele subofiţerului“, potrivit Parchetul Militar Iaşi.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Militar București, care, începând din decembrie anul trecut, a prelungit controlul judiciar ca măsură preventivă în mai multe rânduri. După ce dosarul a ajuns și pe la Curtea Militară de Apel București, s-a întors la Tribunalul Militar București și pe 5 aprilie 2022 magistrații bucureșteni au declinat competența de judecată la Tribunalul Neamț. Primul termen în proces a fost stabilit la începutul lunii mai.

Angela Croitoru

Articolul precedentL2 PLAY-OUT Etapă liberă pentru Politehnica Iaşi
Articolul următorL3 PLAY-OUT CSM Ceahlăul face egal la Fălticeni şi se menţine în fruntea clasamentului