Fost deputat de Neamț dă liber la tăierea pensiilor speciale: acum este președintele CCR, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSubiectul pensiilor speciale, reactivat de fiecare dată când există probleme mari în societate, care ar putea să genereze tensiuni (vezi problema creșterea prețurilor în general, la energie în special) este din nou pe buzele politicienilor și a oamenilor din justiție. Cu un tupeu specific, a revenit pe subiect Rareș Bogdan, cel care spunea în campania electorală că va rezolva pensiilor speciale în 30 de zile. Aparent surprinzător, actualul președinte al Curții Constituționale, Marian Enache, fost deputat de Neamț, a ținut să facă public un punct de vedere care, cel mai probabil, va fi și al instituției.

Pentru restul pensiilor speciale, o decizie a CCR trebuie să fie şi adecvată. Voi urmări ca deciziile CCR să fie adecvate şi realităţilor socio – economice, fără a încălca prevederile constituţionale şi legile. În general, trebuie să avem decizii echilibrate şi cu măsură. La militari, lucrurile trebuie chibzuite. Şi la adoptarea legilor şi la pronunţarea deciziilor. Pentru militari, Legiuitorul trebuie să se gândească foarte bine dacă nu este justificat să aibă pensii, indemnizaţii”, a declarat preşedintele CCR, Marian Enache, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Rămâne de văzut dacă legiuitorul va lua vreo decizie care să ajungă până la urmă la judecata celor de la Curtea Constituțională, sau dacă și de data aceasta avem doar un subiect reactivat artificial, fără dorința de a-l rezolva, pentru deturnarea opiniei publice de la problemele grave din societate.

Vlad B.

Articolul precedentL4 CSM Roman a început în forţă campionatul; scoruri mari la Răuceşti şi Podoleni
Articolul următorCe aduce nou anul școlar 2022-2023
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.