Direcționarea a 2% sau 3,5% din impozitul anual de persoanele care au obținut venituri în anul 2018 poate fi făcută până la data de 31 iulie 2019. Este ultima zi pentru depunerea formularului 230, prin care persoanele fizice anunță Fiscul unde doresc să ajungă suma: 2% poate fi sponsorizarea către ONG, biserici sau sub formă de bursă privată, iar 3,5% poate sponsoriza ONG-urile și bisericile care asigură servicii sociale. Același termen, de 31 iulie 2019 îl au și persoanele juridice care, prin declarația unică, dispun asupra sponsorizării, din impozitul pe profit.

Formularele pentru sponsorizări se depun până la 31 iulie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSingura condiție pentru ca o sponsorizare să ajungă unde dorește fiecare, este ca beneficiarul – ONG, unitate de cult – să fie înscris în registrul electronic al ANAF. Înscrierea în acest registru este în vigoare de la 1 aprilie 2019. Pe cale de consecință, sponsorul nu se poate bucura de deducerea sumei, dacă entitatea pe care vrea s-o ajute nu figurează în registrul ANAF la momentul încheierii contractului. (C.I.)

Articolul precedentSenatorul Emilia Arcan: ”La mulţi ani, Jandarmeriei Române! La mulţi ani, doamnelor şi domnilor jandarmi!”
Articolul următorArde vegetația de pe 13 hectare la Negrești și Ceahlău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.