lei 03Mai multe reclamații referitoare la faptul că la o școală cu ștaif din Piatra-Neamț se percep bani de la părinți pentru dotarea claselor au ajuns la şeful ISJ Neamţ. „Generalul” a precizat că nu poate dezvălui numele școlii tocmai pentru că acolo au fost trimiși inspectorii școlari pentru a face verificări și s-ar fi constatat că este vorba despre o „alarmă” falsă.

„Am făcut verificări și s-a dovedit că nimic din cele reclamate nu sunt adevărate. A fost o anonimă. Noi ne-am conformat, dar ce putem face în asemenea cazuri dacă cei care reclamă nu-și asumă. Noi nu putem face reclamații doar pe sesizări anonime”, a precizat prof. Viorel Stan.

În contrast, unii profesori spun că pentru a putea primi elevii în condiții decente au pus mână de la mână pentru dotarea claselor.

„Am făcut două săli pentru preșcolari. Într-o sală a fost contabilitatea. Am mutat contabilitatea și am dat drumul la o grupă. În afară de spațiu, nu a fost nimic în ea. Am făcut totul cu ajutorul doamnelor educatoare și a colegilor din școală. Fiecare a adus ce a putut. O perdea… Una (sală de clasă, n.r.), nu pot să spun că a fost luată de la zero. A fost ceva în ea, dar slăbuț”, a precizat un director de la școală gimnazială din Piatra-Neamț.

Mai toate școlile și-au înființat asociații prin intermediul cărora banii pot fi strânși de la părinții elevilor, în mod legal. Cu toate acestea, inspectorul Stan a avertizat profesorii care strâng bani pentru igienizări sau amenajarea spațiilor școlare.

Reamintim tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat că nu au voie, conform legii, să strângă bani, direct sau prin intermediul comitetului de părinți al clasei, pentru igienizare sau amenajarea spațiilor școlare.

Deși oficial învățământul de stat este gratuit, așa cum se arată în Constituția României, cei care duc greul cheltuielilor pentru asigurarea condițiilor de normalitate din școli sunt părinții. (M. TEODOROF)

Articolul precedentANM: Ploaia nu ne lasă-n pace nici marţi!
Articolul următorExpoziţie inedită la Muzeul de Istorie Piatra Neamţ: “Evoluţia speciei umane”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

5 COMENTARII

  1. Problema în învățământul moldovean este ȘPAGA,nu fondul școlii.Orice problemă la I.Ș.J.-uri se rezolvă cu darea de mită.Posturi,transferuri,cursuri,funcții toate sunt scump plătite.De ce ??neam,sv…..

Comments are closed.