0:00

Focar COVID-19 la creșă, decizie radicală în Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiToate cele cinci creșe din municipiul Piatra-Neamț, unde erau îngrijiți 130 de copii, au fost închise prin hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Decizia este valabilă de astăzi, 17 iulie și este în vigoare pe termen nelimitat. S-a ajuns aici după ce a izbucnit un nou focar în Creșa nr. 5 din cartierul Dărmănești, unde sunt 6 angajate confirmate infectate. „Comitetul Local pentru Situații de Urgență a hotărât să fie suspendată activitatea în toate creșele care funcționau. Este o anchetă epidemiologică în curs care analizează situația de la creșa din Dărmănești, unde au apărut cazurile de coronavirus”, a declarat Ana Berea, șefa Direcției de Asistență Socială din subordinea Primăriei Piatra-Neamț.

Ancheta epidemiologică a început în 14 iulie, după ce un medic de familie a anunțat Direcția de Sănătate Publică Neamț că are o pacientă cu simptome COVID-19 și care lucrează la creșa din Dărmănești. Au fost prelevate probe de la toate cele 9 angajate și de la cei 15 copilași cu vârste până în 3 ani îngrijiți în această unitate. De ieri, 4 îngrijitoare și 2 asistente medicale, cu teste pozitive, au fost internate în spital. Celelalte rezultate nu veniseră până astăzi, potrivit DSP Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentPrimăria municipiului Piatra-Neamț – Investiții în extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în valoare de 1.054.480 euro, cu finanțare de la Uniunea Europeană
Articolul următorCOD GALBEN în Bacău (montan), Neamţ şi Suceava