Un incendiu de amploare a izbucnit în această seară (1 ianuarie) la o locuință din Soci, comuna Borca. La locul intervenției s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospecială de stingere și pompierii de la Garda 2 Poiana Teiului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta în două încăperi și la acoperișul locuinței, cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești din apropiere”, a declarat lt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. În urma incendiului au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de 180 mp și bunurile materiale aflate în cele două încăperi (obiecte de mobilier, articole de îmbrăcăminte,  materiale textile, aparate electrice și electrocasnice). Au fost salvate documente, o ladă  frigorifică,  materiale textile și alte bunuri”.

Proprietarul, care are 53 de ani a suferit un atac de panică, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la CPU Târgu Neamț. Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de coșul de fum, care nu era protejat termic față de materiale combustibile din structura locuinței.

C.M.