Florin Petrache și-a înjunghiat soacra și băiatul de câte 20 de ori, azi a fost arestat, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Criminalul și una dintre victime, fiul său

Tribunalul Neamț l-a arestat astăzi, 27 martie, pentru 30 de zile, pe Florin Petrache (60 de ani), care este cercetat pentru omor calificat și distrugere prin incendiere. El și-a înjunghiat fiul și soacra în dimineața de 26 martie și apoi a incendiat casa – miza întregului scandal. A făcut-o cu o furie de nedescris, până ce s-a rupt vârful cuțitului. Băiatul, care avea 16 ani, avea laringele secționat și multiple plăgi în piept și pe brațe. Bunica lui, care avea 68 de ani, avea carotida secționată și, de asemenea, o multitudine de plăgi înjunghiate în zona pieptului.

Florin Petrache, Relu- cum îi spun prietenii, este un țigan muzicant, care chiar a muncit toată viața lui, inclusiv în străinătate, și a reușit să-și ridice o casă pe terenul soacrei sale și să cumpere două apartamente în Piatra-Neamț. A locuit în Italia mai mulți ani, împreună cu soția, acolo venind pe lume și cei doi copii ai săi. De anul trecut, fiul a decis să vină acasă și să învețe sî cânte la un instrument. Studia saxofonul la Liceul de artă ”Victor Brauner”. Mama și sora lui au rămas în Italia.

Pe fondul deschiderii unei acțiuni de divorț și al amenințării din partea nevestei că-l va lăsa pe străzi, Florin Petrache a cedat psihic și a ajuns să comită cele două crime. De fapt și-a atacat soacra, considerând-o vinovată de toate relele din viața lui, însă a dat cu cuțitul și în fiul lui, care voia să-și apere bunica. După ce-a comis crimele, Petrache a pus niște haine pe aragaz, le-a aprins și le-a împrăștiat prin toată casa. Absolut toate bunurile din 3 camere au ars până ce vecinii au văzut fumul și au sunat la pompieri. Anchetatorii au stabilit că nu a vrut să șteargă urmele crimelor, ci doar a acționat pe principiul ”Dacă nu poate fi casa mea, nici a altora nu va fi”. Oricum, din punct de vedere al ”cazării”, Petrache pare asigurat pe termen lung. Are șanse mari să primească închisoare pe viață pentru crimele pe care le-a comis.

C.M.

Articolul precedentLiceeni întreprinzători în competiția Business Plan
Articolul următorAccident mortal în Gara Veche
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.