Florin Marin vrea să ţină Botoşaniul la respect, ZCH NEWS - sursa ta de informații

FC Ceahlăul vrea să câștige toate punctele în partida cu FC Botoșani, programată sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 16, în derby-ul Moldovei, pe stadionul Municipal, chiar dacă echipa vizitatoare pleacă cotată cu prima șansă. Florin Marin are probleme de lot, respectă Botoșaniul, recunoaște rivalitatea dintre cele două formații, dar spune că vrea să câștige acest joc. Vecine de clasament, Botoșaniul cu 14 puncte situându-se pe 7, iar Ceahlăul cu 12 puncte fiind două locuri mai jos, în cazul unei victorii a gazdelor, cele două echipe pot face schimb de locuri.

Derby greu pentru gazde

Florin Marin vrea să trateze jocul ca un meci obișnuit, deși mai toate partidele dintre cele două formații au avut o miză și o încrâncenare aparte. ”Toate partidele sunt grele. Botoșaniul este o echipă cu un potențial bun, o echipă pregătită bine din toate punctele de vedere, cu jucători de valoare în toate compartimentele. Desigur, există și o rivalitate între noi și ne așteaptă o partidă dificilă”, crede antrenorul principal al pietrenilor. Cum un necaz nu vine niciodată singur, Florin Marin are indisponibili ambii închizători pentru jocul de sâmbătă, deoarece Achim este accidentat într-o stare gravă, iar Clonin este incert. Țepeș, care reprezenta o posibilă soluție, s-a accidentat la Mediaș, iar în atac Mândrușcă acuză, la rându-I, probleme de sănătate. ”Din punct de vedere al stării de sănătate a lotului, știți foarte bine care este situația lui Achim, în plus Clonin este incert, Mândrușcă și Țepeș, care are fractură la o coastă cu deplasare și nu ne putem baza pe el 3 săptămâni”, afirmă Florin Marin.

Florin Marin vrea să ţină Botoşaniul la respect, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Achim are situația cea mai coplicată

De departe, situația mijlocașului Achim, este cea mai delicată. Accidentat în timpul jocului cu FC Brașov, după un contact cu Aganovic, fostul căpitan a urmat un tratament la București, iar săptămâna viitoare se va opera de ruptură de ligamente. Revenirea lui este prevăzută pentru luna martie, dacă recuperarea va decurge normal, iar apt de joc, va fi peste cel puțin două luni, adică aproape de mijlocul returului. “Adversarul m-a lovit după ce arbitrul oprise meciul, dar nu cred că a fost ceva intenţionat. M-a sunat apoi şi şi-a cerut scuze. Tot ce-mi doresc acum să fiu iar sănătos şi să pot juca din retur”, a declarat Achim. ”Achim, astăzi (n.r.: ieri) va reveni de la București, unde a efectuat un tratament și probabil că săptămâna viitoare va fi operat”, a precizat tehnicianul Florin Marin.

Botoșaniul, o echipă cu un grup bun

Echipa din Botoșani este privită cu respect de Florin Marin, atent la fiecare detaliu. Recenta victorie împotriva celor de la Dinamo, l-a pus în gardă pe tehnicianul Ceahlăului. ”Formează un grup bun, plus că au și individualități, de la mijloc în sus, Danci, Vașvari, Croitoru, în atac Hadnagy, Fulop, sau Martins, sunt jucători periculoși. Noi trebuie să fim foarte atenți, pentru că pot profita de orice greșeală, sau slăbiciune a noastră”, crede antrenorul principal al formației de sub Pietricica. Principala problemă a lui Florin Marin, după o săptămână considerată grea, a fost recuperarea jucătorilor, pentru derby-ul de sâmbătă. ”Am avut într-o săptămână 3 jocuri, două de campionat și unul de Cupa României. Am căutat, în această săptămână să-i recuperez, în primul rând, din puncte de vedere fizic și mental, pentru că au fost meciuri care s-au disputant la intensitate maximă, jucătorii au fost solicitați din toate punctele de vedere și cred că sâmbătă vor fi la un nivel foarte bun”, este de părere Florin Marin.

Tinerețea jucătorilor, un dezavantaj?

Tehnicianul Florin Marin crede că tinerețea jucătorilor săi, este cauza lipsei de experiență ce generează finaluri ”incandescente” de joc. După egalarea din etapa precedentă, 2-2 cu FC Brașov, dar mai ales după acel 2-2, de pe terenul Mediașului, antrenorul principal al pietrenilor n-a găsit decât această explicație. ”Aceasta este, după părerea mea, singura explicație. Nu vedeți, se întâmplă și la echipe mai mari și, bineînțeles că și la nivelul echipei noastre, unde avem jucători tineri, care nu au experiență. Ca să vă dau un exemplu, luați meciul Sahtior cu Porto, unde în minutul 89 Sahtior conducea cu 2-0, cu jucători de mare valoare în echipă. N-au știut să gestioneze bine situația și ați văzut că au fost egalați. Se poate întâmpla la orice echipă, dar mai ales la noi, unde avem jucători tineri, fără experiență, fără maturitate, astfel încât să poată să gestioneze bine situațiile”, a opinat Florin Marin. Antrenorul pietrenilor nu-l include, însă, în această categorie pe Dumitraș. Cu toate că este tânăr, fundașul dreapta al Ceahlăului, trece drept un jucător cu experiență.

Propus titular la echipa națională de Viorel Măstăcăneanu, președintele CA al FC Ceahlăul, Dumitraș poate fi convocat cu o singură condiție: să vrea selecționerul Pițurcă. ”Dumitraș a făcut jocuri foarte bune. Este un jucător de calitate, un jucător foarte bun, dar dacă va evolua la echipa națională, asta numai Victor Pițurcă poate decide”, a fost răspunsul antrenorului Florin Marin. Acesta crede că toată lumea ar trebui să se bucure de succesele Ceahlăului, întrucât sunt motive de bucurie în tabăra pietreană. ”De când am preluat eu echipa, în etapa a treia, eu zic că toată lumea ar trebui să fie mulțumită, nu numai eu. Având în vedere și locul 9, pe care îl ocupăm în clasament, față de felul cum începusem sezonul, cu 3 înfrângeri, două în campionat și meciul din Cupa Ligii, ar trebui cu toții să fim mulțumiți”, a conchis tehniocianul principal al Ceahlăului.

Mihai STOIAN

Florin Marin vrea să ţină Botoşaniul la respect, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Margină, fără gol la Piatra Neamț.

Atacantul Alexandru Margină vrea să marcheze și la Piatra Neamț. Utilizat în etapa trecută, la Mediaș, unul din cei mai tineri atacanți din Liga I, Margină a înscris cel de-al doilea gol al Ceahlăului. ”Am reușit un gol la Mediaș, dar îmi pare rău că nu am reușit să luăm 3 puncte. Despre meciul cu Botoșaniul, suntem conștienți că va fi un meci greu, cu o echipă bună, dar cred că la ora meciului vom fi pregătiți 100% să luăm 3 puncte. Sper să marchez și acasă cât mai curând, pentru că am marcat până acum două goluri în Liga I, dar, ambele sunt în deplasare: la Târgu Jiu și la Mediaș”, a spus Margină.

Articolul precedentRiver Action Day la Răucești
Articolul următorCupa României, 8-imi: Ceahlăul – ASA Tg. Mureş