Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” organizează, în perioada 9-11 martie, faza finală a celei de a XXX-a ediţii a Festivalului-concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “Florile Ceahlăului”.
Competiţia se desfăşoară pe două secţiuni – canto (cu 3 categorii de vârstă: 9-14 ani, 15-19 ani şi 20-25 ani), respectiv secţiunea instrumente.

TROFEUL FLORILE CEAHLĂULUI

Faza preselecţiei naţionale (mijlocul lunii februarie) a propulsat 89 de concurenţi în faza finală. 43 dintre aceştia, competitorii de la categoria de vârstă cea mai mică, vor concura vineri, 9 martie, începând cu ora 14:00, la sala “Calistrat Hogaş” a CJ Neamţ. Sâmbătă, 10 martie, tot de la ora 14:00, în aceeaşi locaţie, va avea loc concursul celorlalte două categorii de vârstă ale secţiunii canto, precum şi competiţia de la secţiunea instrumente. Acompaniamentul este asigurat de orchestra de muzică populară a Ansamblului “Floricică de la munte”. Pentru cele două zile de concurs, intrarea publicului la sala “Calistrat Hogaş” este liberă.

Duminică, 11 martie, începând cu ora 16:00, la Casa Culturii “Ion Creangă” din Târgu Neamţ, va avea loc Gala laureaţilor, spectacol în care, alături de concurenţii câştigători, vor oferi recitaluri invitaţii speciali: Ionuţ Cocoş, laureatul de anul trecut, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”, precum şi îndrăgitul interpret Nicolae Furdui Iancu, însoţit de Grupul folcloric „Crai nou” din Alba Iulia. Accesul publicului la spectacolul de gală se face pe bază de invitaţie. Relaţii la telefoane 0233/214026 (Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare”) și 0233/790404 (Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu Neamț). (ZCH NEWS)