0:00

FLORII 2015: Sărbători păzite de peste 200 de poliţişti ieşeni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPeste  200 de poliţişti  ieşeni se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști de cult Catolic și a Floriilor de cult Ortodox.

Şeful IPJ Iaşi a dispus ca cei peste de poliţişti, care vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, 140 de poliţişti de la ordine publică, 34 de la structurile de poliţie rutieră, 11 polițiști de investigații criminale şi 17 poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători. Pentru menținerea ordinii și siguranței publice se va organiza zilnic,  patrule de siguranță publică  pedestre și  auto. De asemenea, se vor institui dispozitive de ordine și siguranță publică, în zona  lăcașurilor de cult catolic, precum şi în zona lăcașurilor de cult ortodox. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice,  în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic aparate radar. Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători  precum şi în staţiile  de cale ferată din judeţul Iaşi. De asemenea, în această perioadă, poliţiştii de la transporturi vor patrula în aerogara internaţională din mun. Iaşi. În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Iaşi

Articolul precedentFLORII 2015: Poliţia ieşeană, în căutare de peşte
Articolul următorBOTOŞANI: Bărbat jefuit de un minor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.