spaga-la-politieUn bărbat, de 45 de ani, din Suceava, care a fost prins, în seara de 24 noiembrie, transportând lemn fără acte, s-a gândit că poate rezolva problema dând mită. Le-a promis poliţiştilor de la Secţia Rurală Ştefan cel Mare că vine a doua zi cu documentele de provenienţă şi transport, ceea ce a şi făcut. Numai că actele erau false, întocmite după ce şoferul fusese prins în trafic.

“Lucrătorii de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, moment în care suceveanul de 45 de ani a precizat că poate oferi o sumă de bani pentru a nu se lua măsurile legale”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. “Imediat, polițiștii au sesizat structurile competente, care au organizat un flagrant, surprinzând momentul în care bărbatul a înmânat suma de 3.000 lei polițiștilor pentru a nu dispune măsurile legale”.

Bărbatul din Suceava a reuşit, astfel, să-şi facă rost de un dosar penal în care va fi cercetat pentru dare de mită. În paralel, poliţiştii continuă cercetările pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Agenţii l-au amendat deja cu 10.000 de lei pentru transport ilegal de material lemnos şi au dispus confiscarea mărfii (9,84 mc cherestea răşinoase) şi indisponibilizarea autoutilitarei. (C.M.)