Ștefan Patriche, fiul fostei directoare de îngrijiri a spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț va fi audiat mâine, 16 ianuarie, de procurorul Stelian Olteanu, care instrumentează  dosarul de omor. Tânărul, care are 24 de ani, va trebui să-și precizeze pretențiile – daune morale și materiale -, vizavi de tatăl său, care l-a lăsat fără mamă. Tot mâine vor fi audiate și alte rude de-ale Ancăi Daniela Patriche, inclusiv o cumnată de-a ei, care s-a ocupat cu înmormântarea, dar și câteva asistente de la spital, foste colege de-ale victimei.

Ieri, 14 ianuarie, a fost audiat Dumitru Sebastian Patriche, bărbatul în vârstă de 50 de ani, care s-a înarmat cu un cuțit de 30 de centimetri și și-a înjunghiat soția de 11 ori, în cabinetul ei de asistentă șefă a secției de chirurgie. El a declarat că a avut o căsnicie normală timp de 27 de ani, că a fost în concediu în fiecare vară cu soția sa și nu-și explică de ce ea a plecat de acasă și s-a mutat într-un apartament cu chirie, în toamna anului 2019. Așa stând lucrurile, în ziua de 10 ianuarie, după ce-a aflat că soția lui a câștigat concursul pentru funcția de director de îngrijiri s-a dus la spital să aibă o discuție cu ea. A întrebat-o dacă are pe altcineva, pentru că altfel nu înțelegea de ce l-a părăsit. S-a înfuriat când femeia i-a spus că nu are pe nimeni, dar îi este mai bine și se simte liniștită singură. Atunci a înjunghiat-o, după care a plecat și a așteptat să-l prindă poliția.

Din declarațiile altor persoane din anturajul Ancăi Daniela Patriche rezultă că numai în viziunea soțului ei căsnicia era ”normală”. Femeia a fost agresată în repetate rânduri, iar de frica bărbatului rugase doi elevi de la școala sanitară postliceală s-o însoțească la cumpărături și când mergea să-și viziteze mama.

C.M.

1 COMENTARIU

  1. Și pedeapsa pentru omor premeditat este doar între 15-25 ani. Pentru o așa pedeapsa, indirect avem liber la omorât între noi.
    Sincere condoleanțe doamnei Anca, o persoană extraordinară. Speram că se va face dreptate și că toate instituțiile responsabile de o așa non-salanta să plătească cu vârf si îndesat.
    Sperăm ca prin doamna Anca să se schimbe ceva, măcar din punct de vedere al securității in spitale. De sperat că se schimbă ceva in politia statului român e ireal. Și ăia își strică nevestele în bătaie, normal că dacă vine o femeie să ceară ajutor nu li se pare ceva de luat în serios.
    P. S. : femei, nu mai stați cu toate animalele. Nu mai stați după poliție sau biserică. Nu merită niciuna dintre voi nici măcar o palmă. Plecați cât de repede și nu vă creați legături cu toți criminalii. Din păcate, trebuie să vă faceți singure dreptate într-o țară în care “bătaia e rupta din rai”. Nu mai zic de omor, înjunghiat și altele.

Comments are closed.