pietricica turism

Până să ajungă ”Piatra Neamț – orașul cu toate străzile asfaltate”, așa cum a anunțat primarul Dragoș Chitic că intenționează până în 2020, autoritățile locale au decis să investească în aparate fitness. Ca să-i ajute pe locuitori să facă mișcare în aer liber, nu să ocupe străzile cu mașini.

În ședința Consiliului Local Piatra Neamț de ieri, 6 februarie, s-au făcut câteva amendamente la buget, în sensul în care bani de la străzi s-au dus spre achiziționarea a 40 de aparate de fitness. Și a literelor volumetrice care să anunțe, din vârful Pietricicăi, cum se numește orașul în care unii – cei mai mulți – locuiesc și pe care alții – mai puțini – îl vizitează.

Explică Romel Bîrjoveanu, consilieri local PNL, cel care a și propus amendamentele:

Am diminuat suma de la capitolul care prevedea modernizarea străzii Pârâul Doamnei. Acolo era alocată suma de 1 milion de lei. Am luat 200.000 de lei, urmând ca, la rectificarea bugetară din vară, să-i punem înapoi. Pentru centrala termică, ce urmează a fi montată pentru clubul pensionarilor din cartierul Dărmăneşti, cel din spatele cinematografului Cozla, s-a diminuat suma din capitolul de buget care prevedea proiectarea pentru străzile Izvoraş, Peste Punte şi Vărăriei. S-au luat acum 100.000 de lei, iar, la rectificarea din vară, vor fi, de asemenea, recuprinşi în buget. 15.000 de lei au fost alocaţi pentru proiectul literelor volumetrice şi pentru proiectul scărilor care urmează a fi construite pentru a se ajunge la respectivele litere. 20 dintre aparatele pentru fitness vor fi montate în ştrand, iar restul de 20 în Parcul Central, într-o zonă cu umbră, nu vor ocupa mai mult de 200 de metri pătraţi. Aparatele se vor achiziţiona prin licitaţie, iar preţul s-a stabilit după modelul altor oraşe din ţară”. (E.C.)

FOTO: Pinterest

3 COMENTARII

  1. D-le Ionel, intrebarea este retorica .
    Exemplu, str. Izvoare, pana la Lancellotti, cine o parcurge isi rupe masina iar pietonii sunt expusi accidentelor pt. ca nu exista trotuar si merg prin gropiile si baltile de pe carosabil.
    Tara arde si baba se piaptana agiamiilor ! Asa meritam , in consilii au ajuns tot felul de lingai, oportunisti, franari.
    Sa va fie rusine, agiamiilor si va astept sa-mi cereti votul !

  2. Sa va fie rușine, în sfârșit au fost alocate niște fonduri pentru asfaltarea străzii, Pârâul Doamnei și v-ați gândit voi ca nu e necesar, ca mai bine luați voi aparatele astea de sport, ca parca asta ne mai lipsea în acest oraș, ca în rest avem de toate. Dacă ați locui pe aceasta strada, probabil era de mult făcută. Nu mai sunt cuvinte sa va caractizeze, nu pot decât sa va spun sa va fie rușine.

Comments are closed.