tg harpa

Un proiect demarat de mai mult timp de către administrația locală din Târgu-Neamț, respectiv amenajarea unui bazin de înot didactic, pare-se că se va finaliza, odată ce proiectul a primit finanțare de la Compania Națională de Investiții. Bazinul va fi amenajat în vecinătatea Fabricii de Fructe de Pădure și deja licitația a avut loc, urmând ca firma câștigătoare să se apuce de lucrări.

„S-a aprobat finanțarea de către Compania Națională de Investiții pentru proiectul ce reprezintă bazinul didactic de lângă Fabrica de Fructe de Pădure și sperăm să începem să începem cât mai repede lucrările. Licitația a fost făcută de către Compania Națională de Investiții și urmează să predăm constructorului terenul și să se apuce de lucrări”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

O altă reușită a administrației târgnemțene este și semnarea unui contract de finanțare pentru asfaltarea a două străzi din oraș, bani obținuți de la Guvernul României.

„Am mai primit de la Guvernul României 5 miliarde de lei, și deja am semnat contractul de finanțare pentru străzile Veterani și Vasile Alecsandri. Lucrările pe strada Alecsandri au început deja, iar în câteva zile vor începe lucrările și la strada Veterani. Vor fi lucrări de pavajare și asfaltare. Iar la Blebea vor începe lucrările de canalizare, un proiect finanțat de Agenția de Mediu. Orașul va fi un șantier în aer liber și sper ca în anul 2015 să avem toate străzile din oraș asfaltate”, ne-a mai spus edilul.

Agenția Fondului de Mediu va  finanța 90 de miliarde de lei vechi pentru extinderea rețelelor de canalizare în cartierele Humuleștii Noi, Blebea și Pometea. Proiectul a fost depus spre finanțare către Agenția Fondului de Mediu în anul 2011 de către Primăria Târgu-Neamț, din care partea de cofinanțare a primăriei este de 18%, iar restul de 82% revine Agenției. Valoarea totală a proiectului este de 8.997.200 de lei. Proiectul urmează a fi implementat pe o perioadă de 3 ani, iar în anul 2014 se vor deconta de către Agenția Fondului de Mediu doar proiectarea, constând în suma de un miliard 600 de lei, plus TVA. (C.T. STURZU)