0:00

“Filmul de piatră” şi-a desemnat laureaţii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Marele câştigător: Sergiu Lupşe, cu “Tatăl nostru”

Ediţia din acest an a Festivalului de scurtmetraj “Filmul de piatră” (5-7 septembrie) s-a incheiat duminică seara, la Teatrul Tineretului, unde a avut loc festivitatea de premiere. Mai întâi au fost acordate diplome speciale unor oameni care au sprijinit organizarea acestei ediţii, ediţie bazată numai pe voluntariat, între care pietrenii Bogdan Puşcaşu şi Victor Purice. Premiul pentru cel mai bun film de ficţiune i-a revenit lui Sergiu Lupşe, pentru regia filmului “Tatăl nostru”.

Premiul pentru cel mai bun film documentar a fost obtinut de scurtmetrajul “Vibraţia”, de Germain Kanda. Producţia “Camerakiri”, în regia semnată de Ligia Prodan, Elena Borcea, Victor Cioabă, a primit din partea juriului premiul pentru cel mai bun film experimental. Cel mai bun film de animaţie a fost declarat “Pui de somn”, în regia lui Paul Mureşan, iar producţia “Marele zgomot”, în regia lui Vlad Feneşan, a primit premiul pentru cel mai bun videoclip. Filmului “Tsapinarii – Tribul munţilor”, în regia lui Petru I. Pap, i s-a acordat un premiu special pentru imagine, iar producţiei “Str. Drapelului nr. 0”, în regia Ancăi Oproiu, i s-a acordat un premiu special pentru scenariu.

De menţionat că, şi în acest an, înscrierile la festival au fost foarte multe, juriul fiind obligat ca dintr-un număr total de 205 producţii să aleagă doar 45 de titluri pentru competiție și 22 în afara competiției. În concurs au fost 13 scurtmetraje la categoria Ficțiune, 8 la Documentar, 8 la Animație, 7 la Film experimental și 9 la Videoclip. La festivitatea de premiere a fost prezenţi regizorul Cristi Mărculescu şi cunoscuta cineastă Irina Margareta Nistor. Organizatorii festivalului au mulţumit tuturor celor care au contribuit la organizarea acestei ediţii, voluntarilor şi sponsorilor, festivitatea încheindu-se cu proiecţia filmului “Te iubesc, Doina şi Ion”, premieră în România, în regia Leontinei Vatamanu. (N. SAVA)

Articolul precedentBibliotecarul Sergiu Găbureac, la 67 de ani: “Noi, de vreo 70 de ani, tot involuăm”
Articolul următorViceprimarul Micu rămâne la UNPR