Doi agenți de poliție, un bărbat și o femeie, au fost loviți în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce interveneau pentru aplanarea unui scandal produs într-o discotecă din Ruginoasa. Cei care provocaseră scandalul erau Cristian și Florin Gherasim, fii unui fost polițist, care a lucrat la ”Violență”, la Poliția Piatra-Neamț, și acum este pensionar. Cristian Gherasim a mai fost cercetat și arestat în trecut, pentru furturi de animale. El a fost mai pașnic în conflictul din discotecă, în schimb fratele lui l-a lovit pe agent cu capul în gură și a plesnit-o peste față pe colega lui, așa încât la dosarul penal întocmit pentru ultraj au fost atașate două certificate medico-legale.

Bătăușii au fost imobilizați în cele din urmă și duși la parchet, iar procurorul de caz a decis să-l plaseze sub control judiciar pe Cristian Gherasim și să-l trimită în fața instanței pe fratele lui.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 2078/P/2019 și, în consecință: În temeiul art. 223 alin. 2 teza I Cod de procedură penală şi art. 225, 226, Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Gherasim Florin, pentru săvârșirea a 2 infracțiuni concurente de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal rap. la art. 193 alin. 2 Cod penal şi art. 206 Cod penal (persoane vătămate Bandrabulă Claudiu Gheorghe şi Popovici Ecaterina Roxana), cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal pentru o perioadă de 20 de zile, începând cu data de 14 iulie 2019 şi până la data de 02 august 2019”, a decis instanța.

Astăzi, 16 iulie, la Tribunalul Neamț s-a judecat contestația formulată de Florin Gherasim împotriva deciziei de arestare. Magistrații au hotărât că locul celor care lovesc polițiști este după gratii. Indiferent de ”pedigree”.

C.M.