***** ACTUALIZARE:

Un alt bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Piatra Neamț, a fost reținut în seara de 15 mai, de polițiști, pentru că a agresat sexual 6 fetițe din Roznov. Astăzi va fi dus la arestare.

***** ACTUALIZARE

Magistratul care a judecat  propunerea de arestare, în după-amiaza de 15 mai, a decis: ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 1572/P/2018 şi, în consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului Mărtincă Emil, cetăţenie română, căsătorit, studii 12 clase, stagiul militar nesatisfĂcut, fără ocupaţie, fară antecedente penale, pentru săvârşirea a două infracţiuni de corupere sexuală a minorilor, prevăzute de art. 221 alin. (l) C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. (l) C.pen. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15 mai 2018 şi până la data de 13 iunie 2018. Executorie potrivit art. 204 alin. 3 NCPP. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de consiliu azi, 15 mai 2018, ora 17.22, în prezenţa reprezentantului Ministerului Public şi a inculpatului asistat de apărător din oficiu”.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un individ în vârstă de 54 de ani, din Săbăoani, va fi dus astăzi, 15 mai, în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Roman, cu propunerea de arestare, pentru corupere sexuală. El a fost reclamat de părinții a două fetițe, de 8 și 9 ani, că le-a ademenit pe copile la el acasă, mințindu-le că le dă bomboane. Din cercetările făcute de polițiști a rezultat că faptele s-au petrecut în ziua de 14 mai, când bărbatul le-a văzut pe copile jucându-se pe stradă. Le-a mângâiat și a încercat să le dezbrace, moment în care fetițele au intrat în panică, au început să țipe și au fugit direct acasă unde le-au povestit părinților ce li s-a întâmplat. Chiar dacă lucrurile nu au mers mai departe, fapta individului este foarte gravă și incriminată de Codul penal care stabilește pedepse între 1 și 5 ani de închisoare pentru “comiterea unui act de natură sexuală, altul decât cel prevăzut în art. 220 (n.r. actul sexual cu un minor), împotriva unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, precum şi determinarea minorului să suporte ori să efectueze un astfel de act”. (C.M.)