0:00

Știre actualizată. Fetiţă de 7 ani lovită de o maşină, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Fetiţa a fost transportată la Iaşi și internată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral şi facial, contuzie toraco-abdominală cu afectarea ficatului şi fractură de femur drept, potrivit informaţiilor oferite de şeful UPU, dr. Solange Tamara Roşu: „A beneficiat de consultări multidisciplinare: Neurochirurgie, ORL, Chirurgie Pediatrică, Ortopedie. Este internată în Clinica de Ortopedie Pediatrică pentru tratamentul fracturii și supraveghere de specialitate. Stabilă respirator,  hemodinamic, conștientă”.

Știre inițială: Aseară, 6 octombrie, în jurul orei 17:30, pe un drum comunal din Oniceni, o fetiţă de 7 ani, neînsoţită, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat pentru pietoni.

Fetiţa a ieşit în faţa unei maşini și a fost lovită în plin. Şoferul, în vârstă de 22 de ani, nu a mai avut timp să evite impactul.

Poliţiştii rutieri au constatat că şoferul nu consumase alcool, potrivit informaţiilor furnizate de subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Copilul a ajuns în Centrul de Primiri Urgenţe Roman.

Poliţiştii rutieri fac o serie de recomandări pietonilor:

  • circulați numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea;
  • circulați numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când acesta nu are trotuare;
  • traversați drumurile publice prin locurile marcate şi asigurați-vă înainte de a traversa;
  • nu păşiţi pe trecerea de pietoni înainte să vă asiguraţi că puteţi să o faceţi în siguranţă, chiar dacă semaforul are culoarea verde;
  • nu folosiți telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversați un drum public, astfel încât să puteți fi atent la traficul rutier;
  • când nu există în apropiere trecere de pietoni, semnalizată sau marcată, traversarea drumurilor publice se face numai pe la colţul intersecţiei, după o asigurare temeinică. Atentie! Aici nu aveţi prioritate;
  • nu traversaţi drumul în fugă!
  • fiţi mult mai atenţi la traversare noaptea sau atunci când vizibilitatea este redusă;
  • pe timp de noapte, pietonul care circulă pe partea carosabilă a drumului, care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri”.

Angela Croitoru

Articolul precedentSUPERLIGA FC Botoşani nu mai câştigă de 6 etape
Articolul următor80 de lei lunar pentru transportul în comun al copiilor în situaţie de vulnerabilitate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.