pietricica turism

foto mentorat 24.06

Pe adresa de e-mail a redacției s-a infiltrat un comunicat via Cancelaria Prefectului, prin care eram anunțați că, într-un cadru festiv, două tinere au primit diplome de participare la un program de mentorat, deoarece au făcut parte din grupul țintă al unui proiect care se numește pompos ”Stabilirea unui parteneriat pentru realizarea unei scheme de garantare pentru tineret în județul Neamț – România”.

Comunicatul cuprinde de toate: durata proiectului, instituții participante, importante în felul lor, cine participă la el, în ce fel și faptul că, în perioada 10-20 iunie, cele două tinere au efectuat un program de mentorat (…) la Instituţia Prefectului, prilej cu care s-au familiarizat cu domeniul administraţiei publice, cu rolul şi misiunea instituţiei, cu atribuţiile pe care le are potrivit legii”, asta ca să cităm cu acuratețe din respectivul e-mail. Evident, cu multă înțelepciune, dată de funcție și de cunoașterea realităților social-economice ale județului, avem și o declarație pusă în gura prefectului Vlad Angheluță: ”Ne bucură că am putut să contribuim şi noi la o activitate pentru facilitarea integrării socio-profesionale a două tinere care părăsesc sistemul de protecție instituționalizat. Poate, după ce au cunoscut, cât de cât, domeniul nostru, vor dori să urmeze o carieră în administraţia publică. Din păcate, rezolvarea problemelor în abordarea pieţei muncii pe care le întâmpină aceşti tineri depăşeste capacitatea sistemului de asistenţă socială. De aceea este nevoie de resurse financiare, de experienţă și de expertiză de specialitate în vederea pregătirii lor pentru viaţa reală. Şi, pentru că una dintre tinerele care au urmat programul de mentorat la noi susţine în această perioadă examenul de bacalaureat îi urez mult succes şi reuşită deplină”.

Comunicatul a fost agrementat și cu două fotografii, în care apare prefectul de Neamț, o tânără șatenă, vădit emoționată, și una blondă, mai familiarizată cu biroul în care s-au făcut fotografiile. Din comunicatul atât de bine conceput și pus la dispoziția presei lipsea un amănunt, probabil nesemnificativ, deoarece deja în el apăreau nume de instituții și cel al Prefectului: numele celor două fete care au participat la stagiu.

Prin efortul nostru de a întreba și cel a domunului Iulian Jugan de a ne răspunde, suntem în măsură să vi le facem cunoscute: ele se numesc Nicoleta Georgiana Luca şi Elena Tănasă. O precizare necesară referitoare la fotografiile primite: doamna blondă nu face parte din grupul care a participat la stagiul de mentorat, ea fiind angajată în calitate de consilier personal al domnului prefect și se numește Mariceza Andrei. (V. BĂLĂNESCU)

1 COMENTARIU

  1. Cit este de fotogenic negustorasul din Tg. Neamt , devenit ditamai Prefectul de Neamt !
    Se vede ca se continua in administratie , ca guvernul Ponta , sa se promoveze …….competenta !!
    Exact la fel ca si portocalii !

Comments are closed.