Recent, la Casa de Cultură a Sindicatelor ”Ion Creangă” din Târgu Neamț s-au auzit acorduri pop, etno-pop și muzică rock de valoare, semn că a doua ediție a Festivalului Național de Interpretare ”Best Pop Rock” a fost o reușită. Dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 4 şi 35 de ani, concursul descoperă şi oferă posibilitatea participanților de a-și evalua valențele artistice. Festivalul a fost organizat de Asociația DoMiDance (Doina și Dorel Chelaru) împreună cu Consiliul Județean Neamț, Primăria Tîrgu Neamț, Primăria Roman și Inspectoratul Școlar Neamț.

Președintele juriului, realizatorul de emisiuni radio Titus Andrei a spus că tinerii, dar mai ales copiii care cresc cu muzica rock au ceva în plus, sunt ceva mai speciali decât ceilalți, sunt niște copii care înțeleg ceva mai mult nu numai din muzică, ci și din mesaj.

La secțiunile pop și etno pop s-a remarcat Julia Dobrea, care a și primit trofeul ce a trimis-o direct în finala concursului ”Mamaia Copiilor” de luna viitoare. Tot cu un trofeu ce o trimite în finala aceluiași concurs, a fost răplătită și Iarina Cosma, participantă la categoria 12-14 ani. Ioan Rareș Andrei, participant atât la Pop Individual, cât și la Rock Individual, a obținut trofeul festivalului la prima secțiune.

La Rock Individual, trofeul a fost adjudecat de Andrei Teodor, semifinalist al concursului ”Vocea României Junior ”. El a interpretat melodia „Dream on” de la Aerosomith.

De departe, trupa care a făcut senzație anul acesta la Festivalul de la Tg. Neamț a fost The Iron Cross din care face parte și tânărul Andrei Cerbu, cel care a cântat cu celebrul Nicu Covaci. Trupa ieșeană a obținut marele trofeu intrând în concurs și cu o melodie proprie. Componenții juriului Titus Andrei, Viorel Gavrilă, Marcel Iorga, Claudiu Bulete, Tiberiu Albu și Adi Manolovici au acordat acestei formații numai note de 10.

Un recitalul extraordinar a fost susținut de chitaristul Adi Manolovici care l-a avut invitat pe Tiberiu Albu, fostul câștigător al concursului Vocea României, cu care a reușit un duet de excepție pe câteva melodii celebre atât internaționale și românești. (Ana MOISE)

Articolul precedentPatron din Tarcău, și amendat, și cu lemnul luat
Articolul următorAnunț angajare APA SERV SA
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Cu tot respectul pentru organizatori,Casa Culturii ,,Ion Creanga” Targu Neamt(titulatura corecta), a fost gazda, punand la dispozitie tot ceea ce au cerut.Va multumim ca v-a multumit locatia.

Comments are closed.