mugurelul cernavoda 01Între 31 iulie şi 5 august, Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ va organiza cea de a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Ceahlăul”.
Vă propunem să faceţi cunoştinţă cu oaspeţii ediţiei de anul acesta.

Înfiinţat în anul 1999, în subordinea Casei de Cultură „I. D. Chirescu” din Cernavodă, Ansamblul folcloric „Mugurelul” are în componenţă dansatori copii şi tineri. Din 2006, instructorul ansamblului este Mariana Mazilu, fostă componentă a corpului de dansatori.

Ansamblul folcloric „Mugurelul” s-a bucurat de-a lungul timpului nu numai de aprecierea publicului, ci şi de cea a specialiştilor. Dovadă sunt diplomele şi trofeele obţinute în urma participărilor la evenimente naţionale de prestigiu: Festivalul Naţional de Folclor „Dobroge, mândră grădină!”, Festivalul „Callatis” de la Mangalia, Festivalul Folcloric „Szejke” (Odorheiu Secuiesc), Festivalul „Rădăcini comune” (Negru Vodă), festivalurile „După datina străbună” şi „Rodul pământului” de la Cumpăna (Constanţa), Festivalul „Dan Moisescu” (Topalu – Constanţa), Festivalul „Lotca de argint” (Ghindăreşti – Constanţa).

mugurelul cernavoda 02Formaţia constănţeană a participat şi la festivaluri în străinătate – Bulgaria, Turcia, Grecia şi Republica Moldova.

Repertoriul artiştilor de la „Mugurelul” din Cernavodă cuprinde suite de dansuri din toate zonele etnofolclorice ale ţării, dar şi dansuri ale etniilor conlocuitoare – dansuri ruseşti sau turceşti.

Ansamblul se bucură de o strânsă colaborare cu îndrăgita interpretă a cântecului dobrogean, Aneta Stan, participând, împreună, la diverse emisiuni folclorice de televiziune şi la spectacolul care a omagiat întreaga carieră a artistei.

Articolul precedentEchipa Ceahlăul II acceptată în Liga a III-a
Articolul următorUn român, un moldovean şi-un francez, contrabandişti la Sculeni!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.