Societatea comercială Marsat SA Roman, împreună cu Asociația Forța Fermierilor și Agrointeligența, organizează prima ediție a manifestării intitulată generic „Moldova Agricolă Expo-MoldAgro Expo 2023”.

Fermierii din Moldova se pot întâlni la Roman cu ministrul Agriculturii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcțiunea are loc în perioada 21-24 septembrie pe platforma Marsat Siloz și este dedicată tuturor fermierilor din zona Moldovei. În prima zi este așteptat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, cu care participații pot discuta despre problemele cu care se confruntă. „Peste 50 de branduri din sectorul agricol au confirmat deja prezenta, cu standuri, la Târgul Moldova Agricolă Expo. Alături de un program atractiv de dezbateri, evenimentul va include demonstrații de câmp cu utilaje agricole și tractoare de ultimă generație. De asemenea, vor fi disponibile cele mai atractive oferte la semințe, produse de protecția plantelor, asigurări agricole sau îngrășăminte. O atenție deosebită este acordată fermei de familie și fermei de animale, o serie de echipamente agricole fiind prezentate pentru aceste exploatații agricole”, anunță Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

Pe 22 septembrie, în cadrul aceluiași eveniment va fi marcată Ziua Zootehniei unde sunt așteptați cu sfaturi și recomandări specialiști din cadrul Academiei de Științe Agricole și Silvice, cercetători de la stațiunilor de cercetare și reprezentanți ai autorităților centrale cu responsabilitate pe sectorul zootehnic, respectiv Ministerul Agriculturii, Agenția Națională pentru Zootehnie, APIA, AFIR. Este organizată și o zonă cu produse tradiționale. Pe 23 septembrie este marcată Ziua Producătorului Român, dar organizatorii au pregătit și un spectacol artistic, tombole și multe surprize.

(G.S.)

 

Articolul precedentNeamț. Soferiță, 26 de ani, consum de alcool, coliziune cu un stâlp, vizită nedorită la UPU
Articolul următorSUPERLIGA Politehnica Iaşi-FC Botoşani 1-1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.