Feng Shui este o metodă chinezească de a-ţi înconjura spaţiile în care trăieşti cea mai lungă perioadă din viaţa într-un mod armonios şi benefic. Acest tip de a decora îţi poate aduce noroc pe planul personal și financiar, echilibrând casa prin vânt şi apă – adică Feng şi Shui.

Stresul zilnic, momentele în care ne aruncăm în probleme personale şi relaţiile sociale pot să aducă stări de nelinişte interioară sau supărări accentuate. Pentru că locuinţa este refugiul fiecărui om, cu siguranţă că vrei să te simți bine acasă. Din acest motiv, Feng Shui poate să fie ceea ce ai căutat până acum. Astfel, am pregătit în cele ce urmează cele mai interesante sfaturi pe care le poţi lua în considerare atunci când iei decizia de a-ţi schimba anumite locaşuri din casa ta, fie că este vorba de living sau de dormitor. Dacă am reuşit să te fac curios, citeşte cu atenţie articolul şi pune în aplicare sfaturile date.

Orientează-ţi casa corect, pentru mai multă linişte sufletească

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când te muţi în casă nouă sau ai un proiect în derulare, ori visezi să-ți construieşti propriul locaş, este să îţi poziţionezi clădirea pe axa principală de nord-sud şi să încerci să te foloseşti de cât mai mult cu putinţă de materiale naturale, precum piatra sau lemnul, ori derivate ale acestora.

Un spaţiu armonios conform Feng Shui este un spaţiu în care lumina zenitală primează. Ce înseamnă asta? Cu cât ai mai multă lumina naturală, cu atât mai bine te vei simți în locuinţa ta şi vei primi energie. Astfel geamurile, trebuie să aibă dimensiuni generoase pentru a permite pătrunderea luminii naturale în casă. Lumina va genera căldură, lucru care este foarte important în Feng Shui. Se spune că o casă fericită, este o casă în care temperatura este perfect echilibrată.

Dacă vei urma aceste principii, cu siguranţă că vei putea simţit un alt nivel de confort şi de linişte. Nu este nimic mai plăcut, decât să te trezeşti mângâiat de razele soarelui sau să îţi bei cafeaua de dimineaţă într-un loc liniştit şi sigur.

Cum atragi banii în casă cu ajutorul Feng Shui?

Se spune că, dacă Feng Shui este utilizat corect, se pot atrage bani în casa mai uşor. Deci, ai şansa de a fi prosper din punct de vedere financiar prin câteva trucuri de design interior. Dacă alegi locul banilor în casă, trebuie să poziţionezi spaţiul în stânga uşii respective şi să îl animi prin prezenta cristalelor ce pot să atragă energie pozitivă sau a parfumurilor speciale ce te pot duce cu gândul la locuri exotice și liniştitoare. În acel loc va fi necesar să păstrezi curăţenie exemplară şi să te foloseşti de culorile care atrag bani, respectiv de:

  • Mov
  • Albastru deschis
  • Verde
  • Ca exemplu, poţi alege să faci zona banilor la intrare. Intrarea în casă este locul în care se adună şi schimbă energiile. Specialiştii recomandă să îmbogăţeşti aspectul intrării cu statuete semnificative pentru noroc sau tablouri viu colorate.

Dacă eşti un pasionat al jocurilor de noroc, ar fi cazul să foloseşti acest sfat pentru a testa dacă vei avea mai mult noroc în urma amenajării atente a sanctuarului banilor din casa ta. Poţi încerca cele mai bune jocuri ca la aparate pe bani reali sau chiar şi în versiunea fără plată, în cazul în care nu ai mai jucat până acum într-un casino real şi vrei să vezi cât de norocos poţi să fi.

Este foarte important să fii conştient de echilibrul paletelor de culori pe care trebuie să le respecţi. Aşa cum am menţionat la început, lumina naturală joacă un rol important în toată casa ta, însă aceasta poate să fie mult mai uşor scoasă în evidenţă prin folosirea culorilor pământii, care au a baze nuanţe de bej închis/deschis, crem, ocru, portofoliu şters, etc. Culorile care nu ar trebui folosite în mod excesiv într-o casă ce vrea să aibă parte de armonie, sunt reprezentate de roşu şi albastru. De ce? Pentru că albastrul este o culoare rece, care îţi poate aduce senzaţia de monotonie, în timp ce roşu te poate face irascibil. Cu cât culorile sunt mai moderate şi mai minimaliste din punct de vedere al nuanţei, cu atât vei atrage calmitate în viața.

Amenajarea spaţiilor trebuie să aibă la bază această regulă a culorilor diversificate, care evocă natura în casă. Un lucru important este să scapi de oglinzile din dormitor. A avea oglinzi în dormitor, conform principiilor Feng Shui, înseamnă că vei avea întotdeauna impresia că ceva te priveşte insistent, că există încă un suflet lângă tine. Acest aspect poate degenera şi poate să îţi distruge momentele de relaxare sau să îţi deregleze programul de somn. Din acest motiv, este destul de important să dai la o parte oglinzile. Vei vedea cum somnul nu va avea de suferit.

Alege obiecte interesante pentru decor sau statuete care să te facă să te simți atras de energia lor; apoi amenajează cu grija camerele locuinței şi fă-le cat mai luminoase. Feng Shui nu va face decât să adune toate aceste principii la un loc, făcându-te mai fericit ca niciodată.

Articolul precedentMinistrul Vela: “După 15 mai, la deplasări nu se va ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ”
Articolul următorÎntâlnire Tătaru-Hozoc-Cozmanciuc la Ministerul Sănătății
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.