0:00

Femeie-pescar amendată de jandarmi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBănuind că, deşi este perioadă de prohibiţie, pescarii împătimiţi nu se vor putea abţine, mai ales de Florii, jandarmii nemţeni au făcut câteva acţiuni de control, duminică, 24 aprilie. Şi, după cum se aşteptau, au găsit câţiva pescari în plină activitate.

„O primă acţiune a avut loc în zona Lacului Natural Cuejdel, din comuna Gârcina, unde jandarmii au constatat că numitul A.C., în vârstă de 57 de ani, pescuia în perioadă de prohibiţie şi în zonă de protecţie, iar pentru acest lucru a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, potrivit art. 59, lit.f din OUG nr. 23 din 5 martie 2008, privind pescuitul şi acvacultura”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

”De asemenea, alţi 3 pescari, doi bărbaţi şi o femeie, au fost sancţionaţi, pentru aceeaşi faptă, cu amenzi în valoare de 1.800 lei, fiind surprinşi la pescuit în perioadă de prohibiţie pe Lacul Izvorul Muntelui din Bicaz, iar alte 7 persoane au fost sancţionate cu avertisment”.

Jandarmii le reamintesc amatorilor de peşte că, în conformitate cu legislaţia din domeniul piscicol, de pe 10 aprilie până pe 8 iunie inclusiv este perioadă de prohibiţie, iar pescuit în scop comercial sau recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice este interzis. (C.M.)

Articolul precedentElevi nemţeni de aur: Calificare la Olimpiada Internațională de Geografie
Articolul următorCe e voie şi ce nu e voie în campania electorală!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.