O femeie de 36 de ani din Iași, înțepată de o albină de pădure, a fost salvată de salvamontiștii nemțeni în masivul Ceahlău. I-a fost acordat primul ajutor de către salvatorii montani, administrându-i-se antihistaminice, după care a fost preluată de un echipaj SAJ Neamț și transportată la spital. Femeia a fost înțepată în spate și a chemat imediat ajutor pentru că știa ce i se poate întâmpla, nefiind la prima experiență de acest fel.

O echipă a Serviciului Salvamont Neamț a intervenit în zona Cabanei Fântănele – 1240m – Masiv Ceahlău, în vederea acordării primului ajutor și transportului de urgență a unui caz grav de șoc anafilactic. Victima, cu antecedente alergice a fost înțepată de o albină de pădure. Înțepătura unei albine de pădure este cu mult mai gravă decât a unei albine obișnuite. Echipa de intervenție a ajuns la cabana cu un ATV. S-au administrat antihistaminice și oxigen, iar starea victimei a început imediat să se amelioreze. A fost preluată de un echipaj al Ambulanței Neamț și transportată la spital”, a declarat Raul Papalicef, șef Salvamont Neamț.

Tot sâmbătă, 18 august, 4 turiști rătăciți în masivul Ceahlău au fost reperați și ajutați să ajungă în localitatea Durău de salvamontiștii nemțeni. (E.C.)