pietricica turism

O femeie din satul Cracăul Negru (comuna Crăcăoani) a fost găsită moartă în pârâu, astăzi, 1 octombrie. Soțul ei a așteptat-o să se întoarcă repede acasă, pentru că plecase doar să ducă vacile la păscut. Când a observat, însă, că trec câteva ore și femeia nu mai ajunge, el a sunat la 112 și a chemat o ambulanță, de teamă că poate i s-a făcut rău și a căzut pe undeva, în pădure, unde n-o vede nimeni. În urma apelului de la ora 9:35, la locul solicitării a ajuns un echipaj de la Substația Târgu Neamț a Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ). “Cadrele medicale au găsit femeia, în vârstă de 64 de ani, în pârâu, și după semnele deja vizibile au stabilit că murise de circa două-trei ore”, potrivit dr. Dorice Albu, managerul SAJ Neamț. Femeia căzuse de pe pod, în apă, cel mai probabil după ce i se făcuse rău. Din păcate, cadrele medicale n-au mai avut cum s-o ajute. Cadavrul a fost transportat la morgă, pentru necropsia ce va stabili cauza morții.

Sâmbătă, 30 septembrie, la amiază, o altă femeie s-a zdrobit după ce a căzut dintr-un nuc, de la aproximativ 12 metri înălțime. Incidentul s-a petrecut în Roman, în zona Lidl, iar martorii au chemat ambulanța când au văzut că femeia nu mai mișcă. Echipajul cu medic a ajuns rapid în urma apelului de la ora 13:27 și au găsit pacienta în comă, cu o rană gravă la cap și mai multe traumatisme (toracic, abdominal, la coloană). Femeia, în vârstă de 58 de ani, a fost transportată la spital.

Tot la Roman, cu o zi înainte, un bărbat de 68 de ani a murit, după ce a căzut de pe scară, la locuința din strada Bogdan Dragoș. Echipajul de ambulanță care a sosit la locul solicitării nu l-a mai putut readuce la viață. (C.I.)