pietricica turism

O femeie dintr-o comună de lângă Piatra Neamț a murit la spital, în noaptea de Revelion. Ea a fost adusă, luni (31 decembrie) seara, la UPU a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț, după ce a înghițit formol. Starea ei era gravă și a fost internată în reanimare, unde a decedat.

“Pacienta, în vârstă de 61 de ani, a fost adusă cu ambulanța în seara de 31 decembrie. Chiar ea a sunat la 112. A spus că a băut din greșeală formol, în loc de ceai. Intoxicată grav, a fost internată în ATI, unde după circa șapte ore a decedat”, a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, directorul medical al SJU Neamț.

Nu a fost singurul caz grav care a ajuns la SJUN în perioada revelionului. În jur de 160 de pacienți s-au prezentat zilnic la UPU Piatra Neamț în perioada 31 decembrie 2018-2 ianuarie 2019. “Cea mai aglomerată zi a fost pe 2 ianuarie, când în UPU s-au depășit cele 160 de prezentări din cele două zile anterioare. Foarte mulți bolnavi cronic, decompensați, mai ales ciroze hepatice, foarte multe insuficiențe respiratorii, multe pneumonii-6 internări numai în 2 ianuarie, persoane vârstnice și cu alte afecțiuni. A fost o perioadă mai aglomerată, dar cam la fel ca în anii trecuți”, a adăugat directorul medical Atănăsoaie.

Și în perioada Crăciunului au fost în medie 150 de pacienți în UPU, pe zi, dintre care 86 de bolnavi au fost internați. (C.I.)

1 COMENTARIU

  1. Nu a fost așa Știrea cu doamna decedata!Asa a vrut sa pară …..de ce nu s a scris ca doamna asta a murit in curte la altcineva !!!!Ca doamna aceasta a băut formol dintr o sticla care sora ei a avut o in casa!!!Politia unde este?de ce nu a certat cazul?nu a sunat doamna la 112 ca ea săracă a ieșit afara și simțea ca arde tot in ea,oare mai avea cum suna ea la 112

Comments are closed.