Cinci persoane, dintre care două femei, au fost aduse la spital, în stare gravă, după ce au fost victimele agresiunilor.

Cel mai grav caz este al unei femei, de 47 de ani, din Grințieș, care a fost diagnosticată de medicii din Unitatea de Primire a Urgențelor Piatra Neamț cu fractură cu înfundare în zona frunții. “Pacienta a fost adusă sâmbătă, 14 octombrie, și în urma investigațiilor și a diagnosticului s-a luat decizia transferării ei la clinica de neurochirurgie Iași”, a precizat dr. Silviu Dan Verzea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Neamț. Tot sâmbătă, o altă femeie, de 49 de ani, din Târgu Neamț, a fost adusă la UPU Piatra Neamț, după ce a intrat în comă ca urmare a loviturii la cap. Femeia a rămas internată în secția ORL a spitalului județean.

Duminică, un bărbat, de 62 de ani, din satul Telec (comuna Bicazu Ardelean), a ajuns la spital vânăt la ochi, susținând că a fost agresat. Cadrele medicale care l-au consultat, au stabilit că, în afară de faptul că a consumat ceva tărie, are o contuzie la pleoapa inferioară și l-au repartizat medicului oftalmolog. Tot cu halenă alcoolică și o rană la cap din cauza căreia și-a pierdut conștiința a fost preluat de ambulanța SMURD un bărbat, de 55 de ani, din Buhalnița (comuna Hangu), sâmbătă, 14 octombrie. Pacientul a fost investigat în Centrul de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Bicaz. În schimb, un pacient, de 42 de ani, din Slobozia, care a fost adus la UPU vineri seară, rănit la cap, fără cunoștință și în stare de ebrietate, a cerut să plece acasă imediat ce și-a revenit după ce a fost stabilizat de cadrele medicale.

În acest week-end, din 390 de pacienți care s-au prezentat la UPU Piatra Neamț, 120 au rămas internați în spital, iar 12 din totalul pacienților au fost diagnosticați cu etilism acut. (C.I.)