ambulantaO femeie care a coborât dintr-un autobuz şi a încercat să traverseze prin spatele autovehiculului oprit în staţie a fost accidentată grav, în seara de 20 iulie, în satul Ruseni din comuna Borleşti. O autoutilitară care venea din sens opus a lovit-o în plin. La volan se afla un bărbat de 61 de ani din Dumbrava Roşie, care a fost surprins de apariţia femeii şi n-a mai putut s-o evite.

Victima, care are 47 de ani şi este din Borleşti, a fost transportată, iniţial, la spitalul din Piatra-Neamţ şi apoi transferată la Iaşi. Medicii au stabilit că a suferit un traumatism cranio-cerebral cu piederea stării de conştienţă, plus un hematom şi o contuzie corticală hemoragică. Şoferului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Tot în ziua de 20 iulie, un bătrân de 73 de ani din Roznov a fost accidentat de un autoturism în piaţa centrală din Piatra-Neamţ, iar maşina care l-a lovit a plecat de la locul accidentului.

„În urma cercetărilor efectuate conducătorul auto, un bărbat de 71 de ani, din Piatra Neamț, a fost depistat pe raza localității Negrești”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În urma evenimentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, iar la momentul depistării acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului”.

Polițiștii rutieri recomandă pietonilor să circule numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate, iar pe timp de noapte să aplice pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi. Traversarea drumurilor trebuie să se facă numai prin locurile amenajate, după asigurări repetate. Pe de altă parte, şoferii e bine să reducă viteza în zonele aglomerate, în apropierea stațiilor de autobuz ori atunci când vizibilitatea este redusă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPrimar trimis în judecată de DNA
Articolul următorCeahlăul II joacă la Vaslui în Cupa României
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.