Un bărbat de 51 de ani, din Roman, care era căutat la nivel național, a fost ridicat de poliţişti, în ziua de 18 martie, şi condus la Penitenciarul Bacău. El era condamnat de Judecătoria Roman la 5 ani, 6 luni și 26 de zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, la data de 29 iunie 2018, o persoană necunoscută a indus în eroare prin telefon o persoană vătămată în vârstă de 77 de ani, din Roman, în sensul în care s-a recomandat în mod mincinos că este fiul ei şi că a suferit un accident de circulaţie, având nevoie de suma de 1.500  de euro pentru plata unei intervenţii chirurgicale. În aceeaşi seară, cunoscând şi sprijinind activitatea infracţională a persoanei în cauză, bărbatul de 51 de ani s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate, de la care a ridicat 1.500 de euro”, a precizat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

A doua faptă a fost pe 30 iunie 2018, când o femeie de 89 de ani, din Roman, a fost sunată de un individ care a spus că este nepotul ei şi că a suferit un accident grav. Tot bărbatul de 51 de ani s-a dus să ia banii de la această bătrână – 2.800 de lei și 50 de euro. Probabil atunci s-a bucurat că a făcut rost de bani atât de uşor şi de rapid, dar acum va trebui să stea în închisoare mai bine de 5 ani jumătate.

C.M.

Articolul precedent6 ani şi 8 luni de închisoare pentru un individ care a ademenit două fetiţe şi le-a pipăit
Articolul următorNoi restricții în două localități, rată în creștere în municipiul Piatra-Neamț