Azi suntem bucuroși că putem să felicităm un om drag multor generații care au trecut prin Rareș, care chiar dacă dădeau cu manualul de analiză de podele și stăteau uneori cu comprese la picioare, au învățat limba matematică cu folos. Un om cu o carieră care se întinde pe ani mulți și în care a cizelat talente, a format caractere, a onorat cu vârf și îndesat meseria de dascăl în cel mai adevărat sens al cuvântului. Acuma noi regretăm că nu am avut oczia să-l cunoaștem în exercițiul funcțiunii dar sperăm să ne împărtășească câte ceva din algebra politică, că am băgat noi de seamă că e mulți prin cetate care-s sfădiți cu operațiile, în sensu că știu numai de operația de adunare și cel mult înmulțire. Așadar, domnule profesor Dumitreasa, ani mulți, frumoși, sănătoși și promitem să ridicăm un pahar de vin bun în cinstea domniei voastre. La mulți ani!

 Ehe, dar o fost și ziua unui dom senator de la unepereu, care o dat de băut la cei ce au interdicție de la doftori și la restu vodcă fără alcool. Asta s-o întâmplat la cameră. Că uite așa ne cugetăm noi cum ajunge omu ce nici nu visa odinioară. Ca să te trezești secretar dă stat și acuma ditamai senatoriu nu-i de colea și ne gândeam că udătura aniversară ar fi trebuit să fie măcar cât Cuejdiu după ploaie. Acuma, na, tre să dăm crezare zicerii după care  alcoolismu duce la beție, că avem suficent egzemplu cu ăsta den mijloc, deci grija domnului pomenit este justificată. Dar peste toate, noi îl asigurăm de rășpectu și considerațiunea noastră, bașca-i urăm buluc de sănătățuri și noroc asemenea, putere și răbdare la munca senatorială și cea de pe ogorul electoral că acuși, acuși …

 Și închidem cercu de azi cu o distinsă aniversată, așadar, sărutări de mâini gingașei doamne vice de la cejeu, care împlinește anii. Îi zicem în cor gingașe urări de sănătate, și mai gingașe de noroc, și tot ce poate fi mai gingaș de urat la domnia sa se duce azi. Acuma, noi am observat la distinsa aniversată, că avansarea în vârstă determină o evoluție direct proporțională a aspirațiilor, prin urmare suntem gata să-i zicem să se facă deputat, mâine poimâine, menistru și dacă o ajută cine trebe de sus, europarlamentar. Cumătru zice să-i dăruim gingașei doamne un glob pământesc de dimensiuni oneste, pe care să-l ducem cu un mijloc de transport eco, fix până în birăul ocupat acuma, eventual, dacă se impune, și în alte părți. La mulți și gingași ani, cu sănătate și toate cele alese.

Articolul precedentPrima serie de pensionari merge mâine la băi
Articolul următorDragoste de până în 50 de lei bucata