reclama autocenter

ceahlaul stadion 05Primarul municipiului Piatra Neamț anunța, la începutul anului, că se ia în calcul rezilirea parteneriatului cu cei de la FC Ceahlăul, deoarece societatea pe acțiuni nu-și respectă angajamentul.

„Parteneriatul înseamnă că fiecare vine cu ceva, ori, în cazul asocierii dintre Primăria Piatra Neamț și FC Ceahlăul SA, numai municipalitatea a pus bani, a pus la dispoziție stadionul municipal la standarde europene. (…) Monitorizăm atent acest contract, în care FC Ceahlăul s-a angajat că face performanță. Dacă nu, putem rezilia contractul, iar stadionul să fie scos la licitație pentru închiriere”, declara, la începutul anului, primarul Dragoș Chitic.

Prin parteneriatul cu Primăria Piatra Neamţ, FC Ceahlăul poate să folosească gratuit stadionul municipal, în schimb ar trebui să facă performanță ca să promoveze municipiul. Cum acest lucru nu se întâmplă, municipalitate nu renunță la planul de a rezilia parteneriatul.

„S-a făcut o concesie până la încheierea campionatului, în luna iunie. După aceea, se va face o licitație, pentru a se găsi o firmă, care să administreze stadionul. Chiar dacă se reziliază contractul, municipalitatea nu va rămâne cu datorii de pe urma asocierii, deoarece FC Ceahlăul are contract direct cu furnizorii de utilități. Din punctul meu de vedere, dar acest lucru trebuie analizat înainte, consider că ar fi o variantă de luat în considerare ca stadionul să fie administrat de Locativ Serv, societate care administrează și Sala Polivalentă din Piatra Neamț, a declarat Florin Fecic, secretarul municipiului Piatra Neamț.

Dragoş Chitic a reacţionat la neprogramarea echipei FC Ceahlăul în campionatul Ligii a II-a: „În această vară vom face o analiză serioasă a contractului de concesiune a stadionului municipal către FC Ceahlăul SA şi este foarte probabil să reziliem contractul prin care echipa de fotbal beneficia de gratuitate în folosirea bazei sportive. În acest moment, echipa nici nu mai joacă fotbal în campionat, nu mai vorbesc de performanţă. Am crezut în seriozitatea investitorilor de la Ceahlăul şi că echipa se va redresa. (…) Este foarte probabil să dăm în folosinţă gratuită baza sportivă copiilor şi juniorilor, întrucât ei au rezultate şi acolo se duce o muncă serioasă de selecţie în judeţ şi în toată Moldova”.

Gruparea pietreană are probleme cu deplasările şi la nivelul echipei de juniori de elită U17, după ce a ratat prezenţa la turneul final la nivelul juniorilor de elită U19. Juventus Bucureşti a câştigat cu 3-0 la „masa verde” partida cu Ceahlăul U17, programată în etapa a 20-a, după ce pietrenii nu s-au prezentat la joc! Este a treia neprezentare la nivelul juniorilor de elită, care s-a adăugat neprogramării echipei de seniori în Liga a II-a, după ce oficialii Ceahlăului nu au achitat baremele arbitrilor şi observatorilor la meciul susţinut pe teren propriu cu Bucovina Pojorâta. (A. AMARIEI; M. STOIAN)

Articolul precedentCu întârziere birocratică, elevă de la „Petru Rareş” felicitată de Guvernul României!
Articolul următor85 de lei/zi pentru membrii birourilor electorale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.