0:00

FC Ceahlăul la 94 de ani, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Duminică, 20 octombrie, FC Ceahlăul împlinește 94 de ani de la înființare. Vasile Miriuță vrea să continue mitul invincibilității de pe teren propriu și după meciul cu CFR Cluj, programat chiar duminică, 20 octombrie, de la ora 19. Conducerea administrativă a clubului pietrean nu a anunțat nimic deosebit cu acest prilej, deși poziția din clasament și finanțarea consistentă de la bugetul local și cel județean permiteau oficialilor să premieze câțiva foști jucători, măcar cu o diplomă de onoare.

Pentru unii, istoria nu contează

Ceahlăul împlinește 94 de ani de existență, dar străinii cunosc mai bine istoria clubului decât angajații care sunt plătiți cu bani frumoși pentru a omagia printr-un anunț, măcar, pe cei care și-au legat numele de acest club. Dacă s-ar fi invocat criza, suntem siguri că fiecare din foștii mari fotbaliști ar fi venit cu drag la stadion, fiecare cu ce-ar fi avut prin frigider. Singurul care a ținut să marcheze ziua de naștere a clubului de fotbal Ceahlăul este Gelu Crăcană, ofițerul de presă al formației nemțene. ”Din banii mei am decis să fac un banner aniversar, pe care îl voi expune duminică la meciul dintre Ceahlăul și CFR Cluj. Eu serbez evenimentul ca suporter și asta se suprapune cu meciul din campionat al băieților noștri”, a declarat Gelu Crăcană.

Constantin Grigoriu, omul care s-a confundat cu istoria clubului

Magistratul pensionar Constantin Grigoriu, cel care a pus bazele primei echipe de fotbal a Ceahlăului, în toamna anului 1919, împreună cu un colectiv al Liceului “Petru Rareş” din Piatra Neamţ, a încetat din viaţă în anul 2007 la vârsta de 101 ani. A fost cel care a trăit toate etapele prin care a trecut Ceahlăul, de-a lungul timpului, de la formare, continuând cu promovarea în Liga I și jocurile din Cupa UEFA Intertoto, momentul culminant al evoluției clubului pietrean în Europa. În octombrie 1919, eram în clasa a II-a de liceu, la «Petru Rareş». Împreună cu directorul şi un comitet de elevi am luat iniţiativa să înfiinţăm o asociaţie sportivă, pe care atunci am denumit-o «Asociaţia Sportivă Ceahlăul», unde au fost cooptaţi şi ne-au şi antrenat ofiţeri de la unitatea militară din Piatra Neamţ. Din clasa a IV-a şi până într-a VIII-a, am jucat fotbal în echipa liceului. Apoi, din 1926, când eram în clasa a VIII-a de liceu, echipa de fotbal Ceahlăul a intrat în Campionatul Ligii de Est, care s-a desfăşurat la Iaşi. Am jucat cu echipe din Bacău, Roman, Iaşi şi Buhuşi, dar noi, cei de la Ceahlăul, am câştigat Campionatul Moldovei. În ultimul an de facultate, în 1929, am fost extremă dreapta în echipa de fotbal de la Iaşi, actualul Poli Iaşi”, îşi amintea fostul magistrat Constantin Grigoriu, în ultimul său interviu, acordat pe 23 septembrie 2007.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentIon Rotaru: „Nu mai fac nimic la spital!”
Articolul următorSoluții pentru scăderea facturilor la Spital

1 COMENTARIU

  1. D_le Miriuta bravo! echipa este in progres si va rog ca pentru a avea succes munca, seriozitate, fara aere de vedete, pt ca asa vor fi iubiti cu stadionul plin. Hai Ceahlaul!

Comentariile sunt închise.