Vasile Miriuta

După jocurile naționalelor de fotbal ale României, U19, U21 și seniori, interesul microbiștilor se va focaliza pe Liga I, la sfârșitul acestei săptămâni. Ceahlăul va juca duminică, 20 octombrie, de la ora 19, pe teren propriu, cu CFR Cluj, în cadrul etapei a XI-a.

Atuurile Ceahlăului

Vasile Miriuță are de partea lui avantajul unei pregătiri fizice făcute ca la carte. Niciodată elevii săi nu s-au trântit pe jos, pe finalul meciurilor, acuzând cârcei, sau crampe musculare, din cauza efortului. Lumea a vorbit că ”secretul” ar fi pungile cu vitamine, folosite de Laurențiu Reghecampf, la Steaua. Enervat de comparațiile cu antrenorul stelist, Miriuță susţine că substanţele din punguţele misterioase folosite de jucătorii săi nu conţin nimic dopant şi că este dispus să primească în orice moment un control, așa cum s-a întâmplat și la București, când pietrenii au jucat cu Dinamo. “Sunt nişte vitamine B care ajută la regenerare, pe care le beau prin minutul 70. Efectul îşi face efectul în 10-15 minute şi ţine cam tot atât. Nu le-am folosit pe vremea când jucam, dar în Germania mi s-a spus despre ele. Am spus și eu, la rândul meu, că trebuie să le folosim şi noi la echipă, mai ales în condiții de efort prelungit. Şi Dortmund şi Leverkusen le folosesc, aşa că nu are sens să vorbim despre faptul că ar fi interzise”, a spus Miriuţă.

Unitatea de grup

Antrenorul pietrenilor a pus accent pe unitatea de grup a fotbaliștilor. “Cel mai important la Ceahlăul este grupul, iar eu sunt mulţumit de elevii mei, care au stat uniţi chiar dacă am fost dominaţi de Petrolul sau Astra. Sunt mulţumit că suntem în continuare neînvinşi, până acum ne-a bătut doar Steaua, a declarat Miriuţă. Pentru că tot se apropie meciul cu CFR Cluj, tehnicianul principal al pietrenilor a vorbit şi despre interesul fostei campioane pentru el: “Sunt hotărât să rămân la Ceahlăul! Vreau să îi ajut pe aceşti oameni care mi-au întins o mână să antrenez în România. Dacă nu erau ei, acum antrenam la echipa a doua a lui Cottbus. Pentru mine înseamnă foarte mult să fiu principal la Ceahlăul, pentru că eu cred că Liga I este în creştere. Degeaba se spune că e Steaua și restul. Eu cred că jucătorii mei sunt cei mai buni”. Desemnat căpitan de echipă, de către Vasile Miriuță, atacantul Bojan Golubovic poate evolua la capacitate maximă încă 4-5 ani, după părerea tehnicianului principal al Ceahlăului: „Și eu am făcut pasul spre fotbalul mai important la 30 de ani. Dacă este serios şi în continuare atunci poate face pasul spre o echipă mai bună şi chiar spre un campionat mai important“. Antrenorul principal al Ceahlăului, consideră că, în momentul de faţă, cel puţin trei dintre elevii lui ar putea face pasul în naţionala României. Până la el, nimeni dintre antrenorii formației pietrene nu a îndrăznit să facă acest lucru. ”Păi s-a văzut că echipa Ceahlăul are un viitor frumos. Marc este în lotul naţionalei de tineret, iar Popadiuc a fost conocat în naţionala de juniori. Am spus că jucătorii mei sunt cei mai buni din campionat. Acum, pentru naţionala mare, îi propun pe Marc, Achim Vlad şi, sincer, chiar dacă are o vârstă, Daniel Stana, care a avut un început de campionat excelent până acum”, a spus Miriuţă, care și-a argumentat opțiunile: ”Daniel Stana este un jucător care are nişte execuţii cu care poate tranşa soarta unui meci important. În meciul cu Pandurii l-a anihilat în faza de apărare pe Eric. Bine, el a avut ghinionul să fie accidentat, dar eu am dat un exemplu. Andrei Marc, deși nu a fost convocat cu Irlanda, rămâne un jucător valoros, care va face cuplu, în 2-3 ani cu Chiricheș în central apărării. Sper să nu se supere nimeni, dar asta e părerea mea. Am mai spus-o, la Ceahlăul grupul este cel mai important. Forţa grupului a scos în faţă câţiva jucători de valoare şi asta vrem în continuare. Să fim uniţi şi să ieşim în evidenţă prin forţa grupului, să rămânem modeşti şi muncitori”.

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

1 COMENTARIU

  1. Bravo Vasile !
    Prelungiti contractul lui Golubovici mai repede, daca tot il laudati atat. Face 60 % din joc.
    Hai Ceahlaul !
    Sa deraiem CFRul !

Comments are closed.