ceahlaul lidi cherticIoan Mironaş, directorul de la FC Ceahlăul, a anunţat că, până la finalul campionatului, Lidi Chertic este antrenorul principal al Ceahlăului.

Este a şasea schimbare de antrenor principal pe banca Ceahlăului în acest sezon. Chertic va fi ajutat de Vali Avădanei şi Florin Anton, care se va ocupa de pregătirea portarilor.

”Deocamdată rămâne Lidi Chertic, care a mai fost şi care e antrenorul de la echipa de juniorilor de elită şi pe care o să contăm în principal pentru continuarea sezonului. Vom conta pe jucătorii de la grupa sa, la care se adaugă câţiva jucători seniori români pe care îi mai avem în lot, Barna, Tăbăcariu, Margină, Călin, Copoţ-Barb”, a precizat Ioan Mironaş.

Acesta a mai adăugat că lotul poate fi completat cu jucători amatori, ce urmează să fie testaţi în zilele următoare, asta deoarece nu toţi juniorii de elită acceptă să joace la echipa de seniori, după ce nu au fost trataţi cu respect de binomul Massone – Mironaş. Poate şi de aceea, directorul Ceahlăului încearcă să înregimenteze în lot, în premieră pentru clubul pietrean câţiva „puştani amatori”.

„Schimbări nu vor mai fi, spectaculoase nu, poate câteva înregimentări a unor puştani amatori români pe care vrem să-i vedem şi posibil să-i legitimăm săptămâna aceasta sau viitoare”, a mai spus Mironaş.

Rămâne de văzut care dintre aceşti „puştani amatori” vor accepta să joace gratis la FC Ceahlăul, ştiut fiind că achitarea salariilor este cea mai mare problemă cu care se confruntă clubul pietrean la ora actuală, iar Radu Lefter a cerut deja intrarea clubului în faliment.

În ceea ce priveşte acuzele lui Angelo Massone la adresa primarului Dragoş Chitic, cum că ajutorul primăriei la salvarea echipei este zero, edilul-şef al municipiului Piatra Neamţ nu a dorit să dea nicio replică acţionarului italian. De asemenea, Dragoş Chitic nu a dorit să ofere detalii nici despre soarta contractului de asociere dintre Primărie şi FC Ceahlăul SA, prin care stadionului municipal, cu toate utilităţile, este concesionat gratis până în anul 2023, în condiţiile în care echipa pietreană este la a doua retrogradare consecutivă, iar unica obligaţie a clubului FC Ceahlăul SA este să facă performanţă în fotbal. (Mihai STOIAN)