reclama autocenter

Tânăra de 16 ani, care a fost anunțată de poliție astăzi, 31 iulie, ca dispărută din Complexul de Servicii „Ion Creangă” Piatra Neamț, a fost găsită tot astăzi. Oficiali ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț declară că reprezentanți ai centrului din Piatra Neamț au găsit-o pe fată la iubitul ei din Răucești și negociază reîntoarcerea ei în centru. „Minora în vârstă de 16 ani a părăsit voluntar Complexul de Servicii „Ion Creangă” unde este instituționalizată de la începutul acestui an, plecarea acesteia fiind  semnalată poliției de către angajații centrului. Între timp, minora a fost identificată în comuna Răucești, în prezent făcându-se demersuri în vederea readucerii în centrul de plasament”, a declarat Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț.

Fata a mai plecat la iubitul ei, deși acesta nu are mijloace să-i asigure traiul zilnic, iar adolescenta susține constant că nu vrea să rămână în grija statului. Ea a ajuns instituționalizată ca ultimă măsură de protecție, câtă vreme nici părinții ei și nici alte rude nu vor s-o primească. „Adolescenta provine dintr-o familie care nu își asumă creșterea și îngrijirea acesteia, dar și a fratelui ei, motiv pentru care la începutul anului 2019 s-a instituit măsura de protecție în sistem rezidențial, într-un dintre centrele DGASPC Neamț. Încă de la instituționalizare, tânăra a declarat că nu își dorește să locuiască în centru, motiv pentru care pleacă frecvent fără acord la o familie din Răucești cu al cărei fiu are o relație”, mai adaugă Magda Vasilache.

Printr-un protocol de cooperare încheiat între DGASPC Neamț și Inspectoratul Județean de Poliție Neamț, reînnoit în 2018, cazurile copiilor instituționalizați care părăsesc fără acord centrele de plasament pot fi mediatizate.

(C.I.)

Articolul precedentCopilaș opărit grav, dus cu elicopterul SMURD la București
Articolul următorPolițistul prins beat cu mașina de serviciu s-a îmbolnăvit grav, un coleg de-al lui bea de supărare