„FASMIDELE, curiozități ale naturii”, de pe 15 mai, la Muzeul de Istorie Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită la expoziția temporară „FASMIDELE, curiozități ale naturii”. Aceasta va avea loc în sala de expoziții temporare a Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț, deschiderea fiind programată marţi, 15 mai, la ora 12:00.

„Exponatele sunt reprezentante ale unui grup de insecte mai puţin cunoscut, fasmidele, experte în arta camuflării, care pot imita foarte bine rămurele sau frunze, dar pot fi confundate adesea şi cu spini, fire de iarbă sau scoarţă de copac, neputând fi depistate nici de o pasăre cu ochii ageri. Pe lângă capacitatea de camuflare, aceste creaturi uimitoare pot să stea complet nemişcate multă vreme, întocmai ca nişte beţe sau pietre. Unele specii de fasmide au şi o alta capacitate extraordinară demnă de faimă – femela se poate reproduce fără a se împerechea cu masculul. Dintr-un ou depus de o femelă fasmidă iese direct o fasmidă, tot femelă şi identică cu mama sa. Din acest motiv, masculii tind să fie foarte rari. E posibil să nu existe mai mult de un mascul la 4.000 de femele – şi în cazul anumitor specii de fasmide, nici nu au fost descoperite specimenele masculi!”, detaliază organizatorii.

Expoziţia reunește aproximativ 70 de exemplare de fasmide, originare din ţări ale Asiei (Malaezia, Indonezia) sau ale Americii de Sud (Peru, Mexic, Brazilia). La realizarea expoziţiei a colaborat dr. biolog Cecilia Serban, muzeograf din partea Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentL3 CSM Roman, în sfârşit şi o victorie!
Articolul următorL5 Siretul Doljeşti şi Energia Pângăraţi continuă evoluţiile excelente
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.