De astăzi, 10 martie, programul de lucru este extins la două ture pe zi, de la ora 8 până la ora 20, la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț. Din 12 martie, funcționarii vor lucra și sâmbăta, cu două ghișee pentru procesare, în intervalul orar 8-16.

Fără precedent! Program extins până seara și în week-end la Pașapoarte Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSunt deciziile luate astăzi de prefectul Adrian Vasile Niță (foto), pentru adaptarea la fluxul tot mai mare – dublu, față de perioada similară din anii trecuți – de cereri de pașapoarte. Această creștere vine pe fondul conflictului din ucraina, a relaxării urmate de ridicarea stării de alertă la Covid și a plecărilor masive la muncă în străinătate. Ca urmare a măririi programului de lucru, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț va putea soluționa 648 cereri/săptămână, ceea ce înseamnă aproximativ 2.600 cereri pe lună. Înainte de extinderea programului se soluționau aproximativ 374 cereri/săptămână și 1.500 cereri/lună. Conform ordinului prefectului de Neamț, în zilele lucrătoare vor fi trei ghișee pentru procesarea actelor, cu program între orele 8-16 și un ghișeu care funcționează între orele 16-20. Pentru soluționarea situațiilor deosebite, este înființat un ghișeu nou, cu program normal 8-16. Eliberarea documentelor se va face în intervalul 8-16, la un al patrulea ghișeu, de luni până vineri. Pentru week-end, dacă situația va impune, prin ordin al prefectului se va dispune deschiderea unui ghișeu și în zilele de duminică, între 8.00 și 16.00, a transmis prefectul de Neamț. „În funcție de numărul solicitărilor înregistrate pentru eliberarea pașapoartelor simple din zilele lucrătoare, pentru sporirea capacității operaționale a Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț se va asigura înregistrarea și soluționarea cererilor în zilele de sâmbătă și, dacă situația o cere, duminică, în intervalul orar 8.00 – 16.00, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Activitățile de relații cu publicul privind eliberarea pașapoartelor simple, electronice/temporare, eliberarea adeverințelor/dovezilor de liberă circulație, reglementarea situației juridice privind exercitarea dreptului de liberă circulație în străinătate, se desfășoară în intervalul orar 08.00 – 16.00, în fiecare zi lucrătoare“, a declarat prefectul Vasile Adrian Niță.

Printr-o notă-raport s-a decis suspendarea concediilor de odihnă pentru restul lunii martie, în cazul tuturor angajaților aflați în această situație. Activitatea serviciului Pașapoarte Neamț se concentrează pe primirea, procesarea și eliberarea documentelor, astfel încât tot personalul instituției să asigure activitatea de relații cu publicul, a mai precizat prefectul de Neamț.

Doar în primele două luni ale acestui an s-au înregistrat 3.522 cereri de pașapoarte (3.387 pașapoarte simple electronice și 135 pașapoarte simple temporare), față de 1.586 anul trecut (1.472 pașapoarte simple electronice și 114 simple temporare).

C.I.

Articolul precedentPiatra-Neamț: Paradoxul scumpirilor, dilema taximetriştilor
Articolul următorPrețurile alimentelor de bază, în Piatra-Neamț