Neamţ – patron din Gârcina, prejudiciu de 300.000 lei

Conform ordinelor de la centru poliţiştii din toată ţara au suplimentat acţiunile de week-end şi au făcut controale în târguri şi pieţe, dar au acţionat şi direct în stradă, în baruri şi discoteci sau la sediile firmelor despre ai căror patroni aveau semnale că se ocupă cu evaziunea fiscală.
“În cadrul acţiunilor, poliţiştii au efectuat 8 controale în pieţe agroalimentare, târguri, cu scopul combaterii evaziunii fiscale, a comerţului ilicit cu cereale, legume şi fructe, a contrabandei cu produse accizabile, fiind constatate trei infracțiuni de evaziune fiscală”, se arată în comunicatul Poliţiei Neamţ. “Totodată activităţile au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, prevenirea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, a faptelor comise cu violenţă în zona localurilor publice, discoteci, baruri. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 284 de sancțiuni contravenționale în valoarea de 41.328 lei. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de investigarea criminalității economice în cadrul unei societăți din localitatea Gârcina, s-a stabilit că în decursul anului 2015 au fost desfășurate operațiuni comerciale cu produse alimentare (carne, ouă), la nivel intracomunitar și national, fără a fi înregistrate toate operațiunile în evidența contabilă cu scopul sustragerii de la plata taxelor către bugetul de stat, prejudiciu fiind de circa 300.000 de lei. În cauză cercetările sunt continuate față de administratorul societății sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală”.

actiuni politieIaşi – contrabanda la putere

În Iaşi, peste 180 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, rutieri şi poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor la regimul armelor, au fost angrenaţi în controalele din pieţe (41), în verificarea activităţii a 96 de societăţi comerciale şi în prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere.
“În urma acţiunilor au fost întocmite 8 dosare penale, au fost aplicate 248 sancţiuni contravenţionale în valoare de 51837 lei și ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 3845 lei”, se arată în comunicatul Poliţiei Iaşi.
Printre cei care s-au ales cu dosare penale se numără Marius M. (28 ani) în maşina căruia au fost găsite 94 de pachete de ţigări din Republica Moldova, şi Eugenia G. (44 ani) care vindea 60 de pachete ţigări de contrabandă în intersecţia Zimbru din municipiul Iaşi.

Bacău – 13 dosare penale şi 218 amenzi

În judeţul Bacău, peste 150 de poliţişti au acţionat “pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren, care au efectuat 37 de controale şi au fost verificate 42 de societăţi comerciale”.
Bilanţul: întocmirea 13 dosare penale şi aplicarea a 218 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54 925 lei.
“Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase depistat un bărbat din Buhuşi şi unul din Bacău, care deţineau fără drept un pistol cu aer comprimat, respectiv o puşcă cu aer comprimat”, se arată în comunicatul Poliţiei Bacău. “Cele două arme au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.
De asemenea, a fost prins în flagrant un bărbat 58 de ani, din comuna Gura Văii, care efectua transport de persoane fără a deţine autorizaţie, şi s-a ales cu o amendă de 1000 de lei, plăcuţele de înmatriculare şi certificatul i-au fost reţinute, iar autoturismul -indisponibilizat pentru şase luni.
Poliţiştii băcăuani au prins şi doi braconieri pe lacul de acumulare “Bereşti – Sascut”, în timp ce intindeau trei plase monofilament în lungime de aproximativ 240 m, şi au găsit în zonă două ambarcaţiuni artizanale din lemn şi alte 12 plase monofilament.