Familia unuia dintre pacienții morți în incendiul de la ATI cere daune de un milion de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSoția și fiul unui bărbat de 67 de ani, din Piatra-Neamț, care și-a pierdut viața în incendiul care a cuprins Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț au făcut plângere penală și solicită daune de un milion de euro. Plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, instituția care instrumentează dosarul de ucidere din culpă deschis după incendiu.  Cel mai probabil, plângerea va fi conexată la dosarul penal aflat în lucru, pentru că abia după stabilirea cauzelor incendiului și a vinovaților se va dispune trimiterea în judecată. În cursul anchetei penale, rudele fiecărui pacient care a murit în incendiu sau a avut de suferit se pot constitui părți civile și pot solicita daune.

În incendiul izbucnit în seara de 14 noiembrie au murit 10 persoane, iar alte 6, din salonul alăturat celui în care a izbucnit focul au fost transferate la Lețcani. Între timp, 4 din cei transferați au decedat.

Despre ipotezele luate în calcul în privința cauzei incendiului, Mesagerul de Neamț a publicat un articol care poate fi recitit aici.

C.M.

Articolul precedentMugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț: Planul PNL este unul ambițios, dând nemțenilor șansa unui trai la nivel european
Articolul următor10% reducere din impozitul pe clădiri nerezidențiale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.