Persoanele care își achită cu întârziere obligațiile fiscale vor plăti mai puține penalități. Senatorii au adoptat în ședința de ieri o ordonanță de urgență în care, pe lângă prevederea legată de diminuarea penalităților de întârziere, mai sunt cuprinse și alte măsuri fiscal-bugetare.

De exemplu, un articol din respectiva ordonanță vizează regulile privind controlul operativ și inopinat la unii contribuabili, selectați în funcție de gradul de risc stabilit în urma unei analize prealabile. Această analiză are drept scop identificarea riscurilor de nedeclarare a creanțelor fiscale, precum și evaluarea și gestionarea lor. Controalele vor fi efectuate numai de inspectorii antifraudă.

Aceeași ordonanță de urgență mai prevede ca rambursarea deconturilor cu suma negativă de TVA cu opțiune de rambursare să poată fi făcută cu control ulterior, dacă valoarea este de 45 de mii de lei, față de 10 mii de lei, cât era până acum. Proiectul de aprobare a ordonanței urmează să ajungă la Camera Deputaților, care are puterea de decizie în acest caz. (A.S.)

Articolul precedentSpălătoria de la Contagioase, „rasă” până la cărămidă
Articolul următorBursa locurilor de muncă 2014